Banjaluka

Podrška banjalučkim odbojkašicama na međunarodnoj sceni

Gradonačelnik Igor Radojičić čestitao je na dosadašnjem uspjehu odbojkašicama “BL Voleja”, vicešampiona BiH, koje će ove sezone igrati u dva međunarodna takmičenja, Srednjoevropskoj ligi i CEV Kupu.

Loading...

On je na današnjoj konferenciji za novinare tim povodom, naglasio da je posebno važno što će se u našem gradu igrati međunarodne utakmice.

– Banjaluka je gladna kvalitetnog sporta, naša publika dobro zna šta su kvalitetni rezultati jer mi u svom gradu imamo osvajače evropskih, svjetskih i olimpijskih medalja- istakao je on.

Gradonačelnik je istakao da je pred nama dobra sezona kada je riječ o kolektivnim sportovima, jer je nekoliko banjalučkih klubova izborilo učešće na međunarodnoj sceni.

– Vjerujem da ovaj klub ima snagu da privuče publiku, sponzore, a onda bi sa tim trebalo da dođu još veći uspjesi – kazao je Radojičić.

Predsjednik kluba “BL volej” Slađan Cvijanović rekao je da ih ove godine očekuju ozbiljni izazovi u evropskom i regionalnom takmičenju.

-Nadam se da ćemo na najbolji način predstavljati Banjaluku i banjalučku odbojku koja će nesumnjivo rasti u budućnosti – rekao je Cvijanović.

Direktor „BL Voleja“ Duško Ovuka posebno je istakao da su u pitanju izuzetno kvalitetna takmičenja, a klubu će samo za učešće u Srednjoevropskoj ligi biti potrebno oko 150.000 KM.

I direktor SD „Borik“ Nenad Talić je, ovom prilikom, naglasio da je veliko zadovoljstvo što će se u banjalučkom „hramu“ sporta igrati međunarodne utakmice.

-Rukometašice su izborile plasman u Prmijerligu, „Orlovi“ su izborili u regionalnu ligu, rukometaši u EHF Kup, a onda naše dame će učestvovati u evropskim odbojkaškim takmičenjima. Mi ćemo biti servis grada i omogućiti im najbolje moguće uslove- kazao je on.

Podrška

Naš proslavljeni odbojkaš Veljko Bašić pružio je odbojkašicama svoju podršku.

-Sam izlazak našeg kluba u Evropu daje drugu dimenziju. Od ovog momenta, mi više ne predstavljamo samo klub nego grad i sve što smo do sada uspjeli da napravimo. Imamo veliko zadovoljstvo da igramo u Evropi. Imamo obavezu da grad predstavimo u najboljem svjetlu- kazao je Bašić.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!