Banjaluka

Od 1. januara elektronska građevinska dozvola

14.11.2019.14.11.2019.Od 1. januara elektronska građevinska dozvola

Grad Banja Luka će, od 1. januara iduće godine, započeti pilot projekat elektronske građevinske dozvole, u okviru razvoja koncepta „pametnog grada“, najavio je danas gradonačelnik Igor Radojičić.

Loading...

Tokom predavanja na stručnom simpozijumu „Energetska efikasnost – ENEF“, Radojičić je precizirao da se ova novina uvodi na osnovu koncepta „pametnog grada“, jednog od četiri cilja iz desetogodišnje Strategije razvoja Banje Luke.

Govoreći o tome šta je Banja Luka do sada učinila u procesu „pametnog grada“, Radojičić je naveo da je u toku rad na digitalizaciji rada Skupštine grada, što podrazumijeva potpuni prelazak na elektronsku dostavu materijala za sjednice i elektronsko praćenje sjednica rada Skupštine.

  • Od 1. januara započinjemo pilot projekat elektoronske građevinske dozvole koji predstavlja veoma zahtjevan poduhvat sa mnogo otvorenih pitanja. Treći veliki projekat je uspostavljenje komunikacijskog centra u gradu gdje će građani sve objedinjene informacije moći dobiti na jednom mjestu. MUP RS trenutno sprovodi projekat uspostavljenja mreže kamera na području grada. Takođe, imamo i apliakciju „Građanska patrola“ putem koje građani mogu prijaviti sve komunalne probleme u gradu koje primjete – kazao je Radojičić.

Simpozijum „Energetska efikasnost – ENEF“ trajaće danas i sutra u banjalučkom hotelu Bosna. Ovaj naučni skup organizuju Elektrotehnički, Mašinski i Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, uz suorganizatorstvo Saveza energetičara Republike Srpske.

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!