Politika

Davidović: Mladi da se aktivno uključe u društvo

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović rekla je Srni da je cilj pokrenute neformalne edukacije srednjoškolaca da ih upozna o mogućnostima da se aktivno uključe u društvo i da putem volontiranja imaju priliku da steknu nova znanja i vještine i kvalitetno provedu slobodno vrijeme, doprinoseći razvoju lokalne zajednice.

– Resorno ministarstvo je u skladu sa strateškim dokumentima pokrenulo inicijativu za realizovanje neformalne edukacije za srednjoškolce, a u saradnji sa srednjim školama, Volonterskim servisom Republike Srpske i savjetima učenika – rekla je avidovićeva, koja je danas o tome u Srpcu razgovarala sa načelnikom Mlađanom Dragosavljevićem i rukovodstvima Školskog centra /ŠC/ “Petar Kočić” i Osnovne škole “Јovan Јovanović Zmaj”.

Ona je navela da je dogovoreno da početak realizacije ovih aktivnosti budu sprovedene u ŠC “Petar Kočić” u Srpcu, a zavisno od potreba srednjokolaca i u drugim srednjoškolskim centrima u Srpskoj.

– Svi znamo da su učenici putem društvenih mreža, interneta u prilici da budu informisani kada je riječ o ovim aktivnostima. Međutim, to se u praksi ne dešava pa smo zbog toga i pokrenuli inicijativu i pokušaćemo da realizujemo ove veoma značajne aktivnosti – istakla je Davidovićeva.

Ona je pojasnila da je planirano da se prvo održi dvočasovna edukacija koja bi obuhvatala prezentaciju o mogućnosti za aktivno učešće mladih i informisanje kada je riječ o omladinskim kampovima, te manifestacijama i sadržajima koji su dostupni mladima u Srpskoj.

Prema njenim riječima, predviđeno je i da se učenicima približi oblast volontiranja i koristi koju od toga imaju pojednici i volonteri.

– Ako bi učenici iskazali interesovanje za neku od volonterskih akcija od koristi za školu i lokalnu zajednicu, Ministarstvo će to svakako i organizovati i finansijski podržati – naglasila je Davidovićeva.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!