Svijet

Ekstremne vrućine u SAD odnijele tri života

VAŠINGTON – Najmanje tri osobe preminule su u Sjedinjenim Američkim Državama uslijed ekstremnih vrućina koje su zahvatile Merilend i Arkanzas kao i druge dijelove srednjeg zapada i sjeveroistoka zemlje.

Evakuisano je oko 250 ljudi iz jednog staračkog doma, a mnogi javni događaji su otkazani.

Zdravstveni zvaničnici u Merilendu rekli su da su zbog ekstremnih vrućina ove nedelje preminuli jedan muškarac u okrugu Prins Džordž i jedna žena u Vorčesteru.

“Apelujem na građane Merilenda da uzmu u obzir uticaj ovog lošeg vremena po svoje zdravlje”, naveo je guverner Merilenda Leri Hogan na Twitteru.

U Arkanzasu, vrućina je odnijela još jedan život. Riječ je o Miču Petrusu, bivšem ofanzivnom igraču američkog fudbala iz “Njujork džajantsa” i osvajaču Superboula koji je u četvrtak preminuo u 32. godini od toplotnog udara, rekli su zvaničnici.

Zabilježene su izuzetno visoke temperature, a najviša je izmjerena u glavnom gradu Ajove, Demojnu – 48,3 stepeni Celzijusovih, prenosi ABC.

Upozorenja su izdata za mnoge savezne države u SAD, od Kanzasa do Ohaja i od Sjeverne Karoline do Nju Hempšira.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!