Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

Prijetili ženi iz Hrvatske i tražili 250.000 evra

Policijski službenici Federalne uprave policije uhapsili su J.M. (42) i J.M. (51) iz Čapljine, koji se sumnjiče da su od žene iz Hrvatske tražili 250.000 evra upućivajući njoj i njenom maloljetnom djetetu prijetnje po život.

J.M (42) je bivši policijski službenik Specijalne policijske jedinice MUP-a RH, za kojim je na snazi više potjernica i naloga za hapšenje izdatih od sigurnosnih organa iz Hrvatske i Njemačke.

U akciji kodnog naziva “Krupa” pretreseni su i stambeni objekti na dvije lokacije u Čapljini, a pronađeni su i oduzeti predmeti koji su  korišteni prilikom izvršenja krivičnog djela “Iznuda”, a koji će biti dokaz u kriivčnom postupku.

“Navedene osobe se sumnjiče da su unazad osam dana zahtijevali od osobe iz Hrvatske novčani iznos od 250.000 evra, a pri tome joj upućivali ozbiljne prijetnje po život i tjelo nje i njenog malodobnog djeteta”, navedeno je u saopštenju federalne policije.

Uhapšeni će biti kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predati Kantonalnom tužilaštvu Zapadno-hercegovačkog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Policija je izvela akciju u suradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Hrvatske, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zapadno-hercegovačkog kantona, uz asisitenciju Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) Bosne i Hercegovine.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button