Hronika

Optužnica protiv četiri lica zbog trgovine drogom

​BANJALUKA – Republičko javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Davora Erceg, Sergeja Tutnjilović i Željke Erceg zbog sumnje da su vršili neovlašćenu proizvodnju, nabavku, ilegalno skladištenje, transport i prodaju marihuane i spida, a istu kasnije prodavali na području RS.

Oni se terete za ‘Izvršenje krivičnog djela u sastavu kriminalnog udruženja’, a u vezi s krivičnim djelom ‘Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga’, a protiv Davora Erceg i u sticaju sa krivičnim djelom ‘Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija’.

Loading...

Optužnica je podignuta i protiv Nikole Prolić zbog krivičnog djela “Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga”.

“Prema navodima optužnice tokom 2018. godine i početkom 2019. godine, na osnovu prethodnog zajedničkog dogovora, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, kao pripadnici grupe, na području Republike Srpske i to na području Gradiške i okolnih mjesta kao i na području Hercegovine vršili su neovlašćenu proizvodnju, nabavku, ilegalno skladištenje, transport i prodaju opojne droge marihuana i spid, a sve u svrhu dalje prodaje iste zainteresovanim kupcima na području Republike Srpske”, navedeno je u saopštenju tužilaštva.

Optužnicom je predloženo da se Sergeju Tutnjilović, Željki Erceg i Davoru Erceg, koji se nalaze u pritvoru, pritvor produži do okončanja glavnog pretresa.

Dva lica za koje postoje osnovi sumnje da su pripadnici iste grupe nalaze se u bjekstvu i za njima se intenzivno traga.

Optužnica je potvrđena je od strane Okružnog suda u Banjaluci.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!