Društvo

Sutra ugovor za izgradnju dionice Pet ce

SARAJEVO – Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara u tehnilčkom mandatu Vjekoslav Bevanda i direktor Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH Jan Braun potpisaće sutra u Sarajevu ugovor o grantu za izgradnju dionice Banjaluka-Doboj na Koridoru “Pet ce”.

Novac za gradnju ove dionice obezbijedila je EU, saopšteno je iz Ministarstva finansija i trezora.

Loading...

U ime donatora potpisivanju će u 9.30 časova u zgradi parlamenta BiH prisustvovati šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark.

Izjave za medije planirane su nakon potpisivanja.

Predstavnici “Auto-puteva” i konzorcijuma koji čine kompanije “Integral inženjering” iz Laktaša i “Granit” iz Skoplja potpisali su u martu u Banjaluci ugovor o izgradnji prve faze auto-puta na Koridoru “Pet ce” kroz Republiku Srpsku, na pravcu između petlji Johovac (Tovira/ i Rudanka /Kostajnica), a vrijednost ove faze auto-puta, kako je tada rečeno, iznosi 62,5 miliona evra.

Auto-put na Koridoru “Pet ce”, čija je ukupna dužina 46,6 kilometara, biće izgrađen u četiri faze, a vrijednost kompletnog projekta od Doboja do Vukosavlja procijenjena je na 500 miliona evra.

Početak radova na mostu “Bosna” u mjestu Tovira kod Doboja, na kraju Auto-puta “9. januar” Banjaluka-Doboj, ozvaničen je 17. juna.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!