Region

Kitarović: Akcija “Oluja” je spasila BiH

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas da je akcija hrvatske vojske i policije “Oluja” 1995. godine, “”spasila BiH”, dodajući da bi voljela da hrvatski susjedi “nikada ne zaborave ko im je pružio ruku u najtežim danima”.

Grabar Kitarovićeva je govorila na Svečanoj akademiji koja je održana u Ministarstvu obrane povodom “Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 24. godišnjice vojno-policijske operacije “Oluja””.

Loading...

Tokom svečane akademije je unaprijeđeno 266 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, a više od 100 ih je dobilo nagradu i pohvalu, prenio je portal Indeks.

“Pogled na sve vas ispunjava me posebnim ponosom. Vidjeti mlade ljude koji su spremni da nastave put hrvatskih branilaca u službi domovini garantuje nam da i u ovim burnim vremenima punim novih izazova stoje zaštitnici slobode Hrvatske, bezbjednosti i budućnost”, rekla je predsjednika Hrvatske unaprijeđenim i nagrađenim vojnicima.

Ona je istakla da je akcija “Oluja” bila prekretnica koja je označila dolazak mira ratom izmučenoj Hrvatskoj i da su poslije nje uslijedile operacije u BiH, gdje su, kako je rekla, “hrvatske snage uz velike žrtve slomile srpsku agresiju i spriječile nove Srebrenice”.

“Upravo je “Oluja” spasila BiH i voljela bih da naši susjedi nikada ne zaborave ko im je pružio ruku u najtežim danima”, poručila je predsjednica Hrvatske.

Ministar obrane Damir Krstičević poručio je da je godišnjica “Oluje” dan kada se slavi “najveća pobjeda Hrvatske vojske i policije u Otadžbinskom ratu, ali i dan kada se sjećamo hrvatskih branilaca koji su za današnji mir i slobodu u temelje države ugradili svoje živote”.

U akciji “Oluja” na tadašnju samoproklamovanu Republiku Srpsku Krajinu iz Hrvatske je protjerano više od 200.000 Srba.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!