Banjaluka

Stajališta u Lazarevu pomjeraju van kolovoza

​BANJALUKA – Radi ubrzanja saobraćaja i povećanja bezbjednosti putnika gradskog prevoza, ovih dana je u Lazarevu, odnosno Bulevaru Milutina Milankovića, počela izgradnja stajališta za autobuse izvan kolovoza, saopšteno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Prema projektu, stajalište će obostrano biti izmješteno izvan kolovoza, uz obilježavanje pješačkog prelaza.

Radi se o o veoma frekventnoj saobraćajnici koja vodi ka Zavodu za rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“ na kojoj se autobusi gradskog prevoza, prilikom ulaza i izlaza putnika, zaustavlja na kolovozu te veoma često dolazi do neugodnih situacija, jer vozači nastoje da prođu autobus dok izlaze putnici, pri čemu dolazi do ugrožavanja putnika – kaže Slavko Davidović, šef Odsjeka za saobraćaj.

On dodaje da će, nakon završetka ovih radova, identična intervencija biti izvršena i u Ulici Jovana Raškovića, kod Univerzitetskog kliničkog centra RS, gdje je takođe uočeno slično ugrožavanje putnika gradskog prevoza.

Slične intervencije su urađene i prilikom izgradnje kružne raskrsnice u Aleji Svetog Save, kada su stajališta u Gundulićevoj ulici i Aleji Svetog Save izgrađena van kolovoza, što je podiglo bezbjednost putnika na ovoj dionici.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!