Politika

Tegeltija: Biću spreman, čekam zvaničnu odluku

Zoran Tegeltija od maja, kada je imenovan za službenog kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, ne oglašava se u medijima. 

Logičan je njegov izbor i u jučerašnjem kratkom razgovoru priznaje da mu nije drago komentarisati bilo šta dok zvanično ne dobije poziciju.

Loading...

Čeka se zvanično

“To sam rekao svim novinarima. Kad se bude nešto zvanično znalo, svakako ćemo razgovarati”, rekao je za Avaz juče Tegeltija.

Na uporno insistiranje da se, bez obzira na distanciranje od medija, vjerovatno ipak sprema, jer bez plana i programa neće preuzeti mandat, Tegeltija je rekao:

“Ako dobijem priliku od Predsjedništva BiH, svakako ću imati šta reći. Sporazum koji je prekjuče postignut je politički, kasnije ćemo ga pretvarati u institucionalni”.

Dodao je kako još ne zna kada bi mogao dobiti mandat.

Procedura predviđa da ga za mandatara predloži Predsjedništvo BiH. Očekuje da će to biti na narednoj sjednici.

Javne institucije

Na pitanje je li spreman za funkciju, kratko je rekao:

“Bit ću spreman!”

Tegeltija je već iskusan u rukovođenju javnim institucijama. Doktor je ekonomskih nauka, vodio je Ministarstvo finansija Republike Srpske te radio na pozicijama šefa i načelnika Uprave javnih prihoda i u Upravi carina Republike Srpske.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!