Društvo

Trivić: Unaprijediti kvalitet obrazovanja

BANJALUKA – Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je danas da je Srpska donijela važne zakone u oblasti obrazovanja, da se redovno ulaže u poboljšanje uslova rada u obrazovnim ustanovama i da je prioritet u narednom periodu unapređenje kvaliteta obrazovanja.

Trivićeva je, na sastanku sa šefom Kancelarije OHR-a u Banjaluci Marijanom Berec i predstavnikom Mađarskog instituta za strane odnose i trgovinu Anom Oros, rekla da je u planu da u septembru počnu reformski procesi s ciljem stvaranja modernog obrazovnog sistema primjerenog sadašnjem trenutku i današnjoj generaciji učenika.

“Digitalizacijom nastavnih sadržaja i interaktivnom nastavom želimo da povećamo interesovanje učenika za sticanje znanja i vještina u školi koje će kasnije moći da primijene u životu”, istakla je Trivićeva.

Ona je potvrdila da će, paralelno sa unapređenjem nastavnih planova i programa, biti organizovana dodatna usavršavanja nastavnog kadra, uključujući opremanje školskih kabineta, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Trivićeva je rekla da Ministarstvo nastoji i da upisnu politiku u srednjim školama kreira u skladu sa potrebama tržišta rada.

“Ove godine smo sporazumom sa poslodavcima definisali i plaćenu učeničku praksu”, pojasnila je Trivićeva.

Ona je na sastanku o mogućnostima saradnje u oblasti obrazovanja podsjetila da je ova oblast u nadležnosti entiteta, odnosno kantona.

Na sastanku je iskazana spremnost za saradnju putem programa koji su u interesu učenika i nastavnika i u skladu sa obrazovnom politikom u Republici Srpskoj, dodaje se u saopštenju.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!