Nauka i tehnologija

Kako vidjeti fotografije osobe koja je zaključala profil na Instagramu?

Da se ne lažemo, svi bismo željeli da pogledamo barem jedan privatan profil na Instagramu, ali iz raznoraznih i samo nama shvatljivih razloga ne želimo da ga zapratimo.

Pa šta učiniti? Iako će vas ovo sigurno iznervirati, moramo vam najprije spomenuti tri načina – progutajte ponos i zapratite taj profil ili se poslužite “detektivskim” trikovima pa ga pogledajte sa profila osobe koja ga prati, a možete napraviti i “fejk” profil i nadati se da će vas prihvatiti.

Loading...

Ok, sad kad smo to prošli, možemo se baciti na jedini preostali način koji bi vam mogao koristiti i za koji možda niste znali.

Dakle, koristeći Google možete pronaći neke objave u vezi s privatnim Instagram profilom koji vas zanima. To možete učiniti tako što ćete u pretraživač prekopirati naziv tog profila, odnosno korisničko ime te osobe, i onda kliknuti na Image Search, odnosno pretraživanje po slikama.

Postoje velike šanse da će vam se pojaviti neke od fotografija te osobe, odnosno da je ona ostavila svoje “printove” po webu prije nego što je zaključala profil. Takođe, moguće je da ćete naići na tagovane fotografije te osobe na nekim javnim korisničkim profilima, ali i da je osoba objavljivala neke fotografije koje ima na Instagramu na svojim drugim profilima na društvenim mrežama poput Flickra, Tumblra ili čak Facebooka.

To vam možda neće dati direktan pristup privatnom Instagram profilu, ali moglo bi da vam pomogne da pronađete sadržaj koji vas, eto, toliko zanima.

Naravno, na internetu postoji i niz aplikacija koje obećavaju pristup privatnim profilima uz vama, navodno, zagarantovanu anonimnost, a neke od njih su WatchInsta ili InstaSpy.

Međutim, treba uzeti u obzir da su takvi alati veoma sumnjivog porijekla te da će od vas tražiti pristup ličnim podacima, a pristup sadržaju koji vi želite da vidite nećete dobiti, tako da preporučujemo da takve alate izbjegavate.

Radije progutajte ponos pa zapratite.

(Index.hr)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!