BanjalukaPrivreda

Lidija Miljković: Od lidera Dizni HR tima do škole za kreativni HR

Lidiji Miljković je pošlo za rukom ono o čemu mnogi sanjaju: liderska pozicija u jednoj od najvećih i najkreativnijih kompanija u svijetu.
Ovo nije priča iz jednog od holivudskih filmova već stvarna priča žene koja je postavila velike ciljeve i ostvarila ih.

Kako je došla na lidersku poziciju u Dizniju?

Diplomirala je na Evropskom univerzitetu u Beogradu i kroz samo studiranje vjerovala je da će se u budućnosti baviti PR-om. Sva radna mjesta koja su joj se nudila ukazivala su na to da je njeno mjesto zapravo u ljudskim resursima (HR). Radila je za konsultantske kuće i bila zaposlena na kadrovskim poslovima koji su podrazumijevali administrativne zadatke, koji predstavljaju samo jedan nivo HR profesije.

„Kada sam imala 28 godina imala sam sreće da pronađem mentorku i coucha koja mi je pomogla u mom HR razvojnom putu. Suprug mi je predložio da pošaljem CV za HR poziciju na Diznijevom ostrvu, a ja sam se smijala i mislila u sebi: “Bože, slušaj ovog čovjeka, o čemu on priča?!”, prisjeća se Lidija.

Odlučila sam da pokušam i 2013. zapisala svoj cilj na papir: Moj cilj je da sam HR na Diznijevom privatnom ostrvu.

Mjesec dana kasnije uslijedio je prvi poziv i to baš od generalnog menadžera ostrva.
„Tokom narednih pet mjeseci prošla sam pet krugova intervjua i svaki od njih je trajao po 45 minuta, a za svaki sam se spremala kao za ispit. Finalni poziv mi je potvrdio da se moj trud isplatio“, prisjeća se Lidija.

Na ostrvu je provela dvije godine kao HR brinući o 140 zaposlenih iz cijelog svijeta.
Nakon dvije godine provedene na ostrvu, odlučila je da se vrati i da stečeno znanje i iskustvo iskoristi za pokretanje sopstvenog biznisa. Tako je otvorila prvu školu za kreativni HR na našim prostorima SMART LEAD d.o.o.

Lidija je jedan od predavača na prvoj BIL konferenciji u BiH, BIL, Banjaluka, 2018. koja će se održati 15. maja u svečanoj sali hotela „Jelena“ u Banjaluci i okupiće regionalne i inostrane stručnjake iz oblasti talent menadžmenta, HR-a i koučinga.

Pored Lidije Miljković, najnovije trendove u vođenju talenata s učesnicima će podijeliti Abdelkarim Benabdallah, dr Ranko Rajović, Dušan Basalo, Peđa Jovanović i drugi.

Dr Ranko Rajović, jedan od najvećih regionalnih stručnjaka u ranom prepoznavanju talenata, govoriće na prvoj BIL Conference u BiH, BIL, Banjaluka, 2018, o NTC sistemu učenja kao inovativnom programu koji je revolucionirao vaspitno – obrazovni sistem u regionu.

Iz Tunisa nam dolazi Abdelkarim Benabdallah, osnivač i menadžer BIL Tunisia koji organizovao više od 40 BIL konferencija o temi treniranja talenata, osnivač Ignite Tunis kao dijela svjetske biznis konferencije.

Na ovogodišnjoj konferenciji, govoriće Dušan Basalo, suosnivač u internacionalnoj konsultantskoj kompaniji Atria Group čija specijalnost su razvojni i korporativni treninzi iz oblasti liderstva, komunikacionih, prodajnih i menadžerskih vještina.

Učesnici će imati priliku i da slušaju predavanje Peđe Jovanovića koji je kao trener i kouč radio sa kompanijama i pojedincima širom svijeta (Srbija, Češka, Portugal, Njemačka, Poljska, Indija, Singapur, Brazil, Katar, Austrija, Bugarska). Do sada je imao priliku da vodi nekoliko velikih projekata iz razvoja liderstva i promjene korporativne kulture, kao i veliki broj različitih trening i koučing programa.

Glavni moto prve BIL Conference u BiH je „Reshape Your Future“ – „Oblikuj svoju budućnost“. Kroz razgovor i učestvovanje svih prisutnih želimo da pronađemo odgovore na pitanja:

  • Kako primijeniti efikasne tehnike talent menadžmenta u cilju stvaranja podsticajne poslovne sredine u BiH?
  • Kako trenirati talente da postanu eksperti i pritom ostanu u BiH?

Da li ste već rezervisali svoje mjesto na BIL, Banjaluka, 2018.? Ako niste, učinite to sada putem ovog linka.
BIL, Banjaluka, 2018. medijski su podržali: Nezavisne novine, NES radio, NES Castra radio, mojabanjaluka.info, etrafika.net, Glas Banjaluke, Mreža za izgradnju mira, Capital.ba, Business Magazine, Uno radio, Uno portal, Banjaluka.news.

Sponzori prve BIL Conference u BIH, BIL, Banjaluka, 2018. su: Vitinka-Vivia, Banjalučka pivara, Central osiguranje, restoran Ognjište, računovodstvo i poslovno savjetovanje Profi Nova, Prointer IT Solutions and Services.

Više detalja o BIL Conference možete potražiti putem kontakt telefona +387 (0)65 396 463 i e-mail adrese [email protected], zvaničnog websajta www.bilbosnia.com ili zvanične facebook stranice.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!