Hronika

SIPA ispitala Halilovića

​BANJALUKA – Inspektori Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) ispitali su Envera Halilovića, direktora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH zbog neregularnosti oko procesa akreditacije dva javna Univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu.

“Prošle sedmice, inspektori su ispitali i još neke ljude u Agenciji i postavljali im pitanja oko akreditacije univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu. Dobili su potrebne informacije i na kraju su ispitali i direktora agencije”, ispričao je izvor “Nezavisnih”.

U samoj SIPA potvrdili su da “preduzimaju mjere i radnje” s ciljem prikupljanja obavještenja koja se odnose na Agenciju za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta u BiH.

Podsjećanja radi, Agencija za akreditaciju visokoškolskih ustanova Republike Srpske i univerziteti u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, polovinom aprila predali su Tužilaštvu BiH prijavu protiv Halilovića za nesavjestan rad u službi, zloupotrebu položaja ili ovlaštenja i krivotvorenje isprava.

U suštini, kako tvrde u Republici Srpskoj, Halilović je mimo svih zakona i pravila agencije odbio akreditaciju dva javna Univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu i pored toga što je njegov zamjenik Slobodan Stanić, dao preporuku za akreditaciju ta dva javna univerziteta ali i Univerziteta u Zenici. Nakon te preporuke, Halilović je mimo svih pravila povukao te preporuke i samostalno odlučioda akredituje Univerzitet u Zenici, i odbio akreditaciju Univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!