Društvo

U Jajcu održan skup podrške za porodice Memić i Dragičević (VIDEO/FOTO)

Bol, iščekivanje i neizvjesnost obilježili su slučaj “Dragičević” i “Memić”. Po ko zna koji put traži se odgovor kojeg većina pokušava ignorisati, u najgorem slučaju sakriti.

Međutim istina traži svoje, a porodice žele da isprave nepravdu koju su im nanijele određene pravosudne i političke strukture.

U centru grada Jajca sinoć se održao mirni skup građana pod nazivom “Pravda za Davida i Dženana”, na kojem su brojni Jajačni dali podršku porodicama Dragičević i Memić u nastojanjima da rasvijetle smrt njihove djece.

Skupu je prisustvovao Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, te Muriz Memić, otac tragično nastradalog Dženana Memića iz Sarajeva.

– Ne možemo vratiti djecu, ali možemo spriječiti legalizaciju ubistava naše djece. Ja i Muriz idemo do kraja i nikad nećemo odustati – rekao je Dragičević.

Memić je mišljenja da je saobraćajna nesreća samo farsa koja je imala cilj nekoga zaštititi odnosno da je Dženan ubijen.

– Iako postoje dokazi da je naš Dženan ubijen oni to vješto skrivaju. Ova naša borba će trajati i mi ćemo pravdu morati uzeti u svoje ruke. Svi dobro znamo da ubice imaju i postoje – istakao je Memić.

Okupljeni građani zapalili su svijeće, dati su prilozi za pravnu pomoć porodicima uz poruku da se slučajevi kao što su David Dragičević i Dženan Memić više ne smiju ponavljati, te da pravda mora biti zadovoljena.

Jajačkim ulicama odjekivao je refren Davidove pjesme Klinac u getu, koju su pjevala djeca i od četiri godine kao i oni starije životne dobi.

Podsjećamo, Davor Dragičević i Muriz Memić imali su nesreću da izgube sinove. Da nesreća bude veća smrti njihovih Davida i Dženana obavijene su velom tajni, te porodice, prijatelji i rodbina traže da se ova dva slučaja razjasne ne prihvaćajući zvanične verzije o smrt.

Za Davida Dragičevića je u službenim izvještajima navedeno da se radi o zadesnoj smrti, dok je za smrti Dženana Memića kao razlog naveden saobraćajni udes.

 

Izvor
Avazfoto: Sofija Grmuša
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!