Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Kovačević: BiH ruši onaj ko ne poštuje izbornu volju građana Srpske

Onaj ko ne poštuje izbornu volju građana Republike Srpske, ne poštuje Srpsku, a onaj ko ne poštuje Republiku Srpsku, kao jedan od dva suverena elementa od kojih je sastavljena dejtonska BiH, ne poštuje Dejtonski mirovni sporazum i radi na rušenju BiH, rekao je danas Srni portparol SNSD Radovan Kovačević.

Kovačević je istakao da u SNSD na taj način shvataju signale koji trenutno dolaze iz Sarajeva.

On je poručio da sve što nije prema formuli dejtonske BiH, a ta formula je sadržana u samo jednoj riječi – kompromis, jeste izvan ustavnog okvira i direktan atak na Dejtonski mirovni sporazum i dejtonsku BiH.

“Nemamo ništa protiv toga da Sarajevo i SDA nastave da rade onako kako to trenutno čine, ali želimo da ih upozorimo da moraju biti svjesni da rade na rušenju BiH. Mi nemamo nikakav problem sa tim, ali oni moraju biti svjesni da su i SNSD i Republika Srpska spremni za tu vrstu scenarija i da imamo jasan plan za takav scenario”, naglasio je Kovačević.

Prema njegovim riječima, Savjet ministara mora biti formiran tako da bude uvažena legitimna volja izbornih pobjednika u sva tri konstitutivna naroda i bez ikakavih političkih ucjena.

“Partneri koji na taj način formiraju Savjet ministara treba da sjednu za sto i vide o kojim pitanjima postoji kompromis i da radimo na ubrzanom rješavanju tih pitanja, a da sve o čemu nema kompromisa ostavimo za neko drugo vrijeme”, rekao je Kovačević.

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button