Banjaluka

U Obilićevu otvoren peti terminal “BL bajka”

Peti terminal “BL bajka” pušten je danas u funkciju u naselju Obilićevo, na raskrsnici ulica Cara Lazara i Krfske.

Na ovom terminalu, građanima je na raspolaganju deset novih bicikala.

Loading...

Ostale stanice „BL bajka“ nalaze se na sljedećim lokacijama: u centru grada – Ulica kralja Petra I Karađorđevića (preko puta zgrade Gradske uprave), kod vodenog parka Akvana, u Ulici Majke Jugovića kod Studentskog centra „Nikola Tesla“ i u parku Mladen Stojanović. Ovaj sistem trenutno ima 1.080 korisnika, a očekuje se da će ovaj broj biti znatano povećan tokom ljetnje sezone.

Prema najavama iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, uporedo sa instaliranjem novog terminala, u ovoj godini su planirani radovi na proširenju mreže biciklističkih staza. Najveći projekat odnosi se na izgradnju biciklističke staze na Istočnom tranzitu, na potezu od kružnog toka kod Rebrovačke crkve pa sve do stadiona FK „Naprijed“.

“Od Rebrovca ka Ulici Majke Jugovića, sa lijeve strane Bulavara Desanke Maksimović, u zelenom pojasu će biti izgrađene biciklistička i pješačka staza kao i led rasvjeta, a na dijelu od Ulice Majke Jugovića do Ulice Cara Lazara obostrano će biti izgrađena biciklistička i pješačka komunikacija”, najavljuju iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Pored toga, planirane su intervencije na sanaciji postojećih biciklističkih staza na bulevarima Petra Bojovića i Živojina Mišića i u Ulici knjaza Miloša.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!