Društvo

Zeničanin prodaje imovinu kako bi njegov sin mogao nastaviti liječenje

SARAJEVO – Nakon objave Zeničanina Hamdije Kadića da prodaje svu imovinu kako bi njegov trinaestogodišnji sin Danis mogao nastaviti s liječenjem u Njemačkoj, humanitarna organizacija Pomozi.ba odlučila je ovoj porodici donirati 10.000 KM, kako bi spriječila da ostanu na ulici, bez krova nad glavom.

Pored novčane donacije ustupljen je i broj 17012, koji će biti aktivan do kraja septembra. Broj je jedinstven za sve operatere u BiH, a pozivom se za Danisovo liječenje doniraju 2 KM. 

Loading...

Borba Danisa Kadića traje od rođenja. Danis kao beba nije mogao puzati, sjediti, nekontrolisano je padao, jer nije imao osjećaj za ravnotežu, budući da su mu u mozgu uništene motoričke oblasti i centri za vid. 

Kada je imao godinu dana dijagnostifikovana mu je cerebralna paraliza, a čitav život u popunosti zavisi o drugima i ne može se kretati bez pomagala. 

Danis je do sada imao nekoliko operativnih zahvata, a kako mu se stanje pogoršalo ponovo mora na operaciju, ali ovaj put u Minhen. Predviđeni zahvat trebao bi mu dugoročno omogućiti siguran, stabilan i olakšan hod. 

Samo za operaciju potrebno je platiti 18.000 eura. Međutim, to je tek početak troškova za Danisove roditelje. Nakon operacije moraju platiti i postoperativne motoričke vježbe u trajanju od nekoliko mjeseci, kompletan boravak u Minhenu, transport do klinike, medicinska pomagala, tako da im ukupno treba između 40.000 i 45.000 eura. 

Svi koji žele pomoći Danisu i njegovim roditeljima, pored poziva na broj 17012, mogu uplatiti novčanu donaciju i putem naših standardnih računa. 

PayPal: [email protected]  Za uplate iz BiH:  Intesa Sanpaolo Banka BiH  154-180-20085330-48  Za uplate iz inostranstva:  Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BiH  SWIFT CODE:UPBKBA22  IBAN: BA39 1541802008533048  Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo  Svrha: Danis Kadić  Za uplate na račun naše organizacije u Austriji:  ERSTE BANK  IBAN: AT64 2011182266475400  BIC: GIBAATWWXXX  Wien, Oestereich  Name: hilfhelfen-pomozi.ba  Verwendungszweck:Danis Kadić

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!