Politika

Trninić: Zbog neformiranja Savjeta ministara trpi i “Bratoljub”

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je da zbog neformiranja novog Savjeta ministara BiH trpi i most “Bratoljub” između Bratunca i Ljubovije, s obzirom na to da još nisu odobrena sredstva za izgradnju graničnog prelaza na tom mjestu.

Trninić smatra sramotnim opstrukcije u vezi sa tim, jer “već dvije godine narod gleda u most, a on se ne pušta u rad”.

Loading...

“Savjet ministara, da je htio, mogao je i ranije odobriti potrebni novac za gradnju prelaza na mostu i da se on pusti u rad, ali očigledno za to nema volje”, rekao je Trninić za Večernje novosti.

On je dodao da osim mosta između Bratunca i Ljubovije, trpi još mnogo projekata iz Republike Srpske.

Ukupna vrijednost izgradnje graničnog prelaza Bratunac, prema projektnoj dokumentaciji, košta 14,5 miliona KM, ali zbog neformiranja novog Savjeta ministara nije usvojen budžet te institucije za ovu godinu, tako da za tu namjenu nisu obezbijeđena sredstava.

Iz Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH poručuju da su uradili sve u vezi sa projektom izgradnje graničnog prelaza i da se samo čeka zatvaranje finansijske konstrukcije.

“U ovom trenutku imamo obezbjeđenih 7,5 miliona KM. Dodatnih 3,5 miliona KM bilo je predviđeno u budžetu UIO za ovu godinu. Predsjedništvo BiH je zatražilo još toliko da se odobri završetak posla, ali odluka nije donesena”, naveli su iz UIO.

Izgradnja mosta “Bratoljub”, koj spaja opštine Ljuboviju u Srbiji i Bratunac u republici Srpskoj, završena je 2017. godine i koštala je oko 26 miliona KM.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!