Region

Napadači na Srbe u kafiću kod Knina ponovo u istražnom zatvoru

ŠIBENIK – Županijski sud u Šibeniku preinačio je odluku šibenskog suda i vratio u istražni zatvor sedmoricu napadača na srpski kafić u Uzdolju kod Knina prošlog ljeta.

Vanraspravno vijeće preinačilo je odluku i produžilo istražni zatvor za svu sedmoricu za još dva mjeseca, potvrdio je portparol Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić.

Kako navodi portal “Hrvatska danas”, oni su osumnjičeni da su bili u grupi od 16 mladića, koji su napali vlasnika i goste kafića u Uzdolju 21. avgusta.

Šibenski sud ih je krajem oktobra pustio da se brane sa slobode i odredio im mjere opreza.

Grupa maskiranih mladić upala je u kafić čiji je vlasnik Srbin i divljala. Smetalo im je što gosti gledaju utakmicu “Crvene zvezde”.

Među povrijeđenima bio je jedan 17-godišnjak. U kafiću su bili i žene i djeca.

“Letjele su čaše, flaše, stolovi, tegle s cvijećem. U tom haosu, svi su na neki način povrijeđeni. Imaju ogrebotine od stakla, masnice od predmeta koji su letjeli. Ljekari su ih pregledali na licu mjesta, a neki su odvezeni u bolnicu. Da ne govorim da su svi u stanju šoka”, rekao je nakon napada Milan Đurđević, načelnik opštine Biskupija, u čijem sastavu je Uzdolje.

Odmah nakon prvog napada, policija je dobila dojavu o još jednom incidentu. Ovaj put, napadači su uletjeli u kafić u selu Đevrske, koji je takođe u vlasništvu jednog Srbina. I tu su napravili štetu.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!