Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Privreda

LANACO prvi iz BiH postao član Digital Supply Chain Instituta

Lanaco je prihvatio poziv Digital Supply Chain Instituta (DSCI) i tako postao prva kompanija iz BIH koja je ostvarila pravo da bude član ove globalne organizacije koja okuplja lidere na polju digitalne transformacije svjetske privrede.

SAP, AIRBUS, Under Armour, Goodyear, Coca Cola, Lockheed Martin, Alstom, Colgate-Palmolive, American Express su neke od ne tako velikog broja izabranih kompanija koje svoj digitalni izraz žele definisati kroz saradnju sa ostalim članovima DSCI-a.

Misija DSCI-a je da prepozna inovativne kompanije koje u budućnosti mogu svojim angažovanjem napraviti kvalitativnu razliku u prihvatanju savremenih megatrendova digitalne transformacije i podržati koncept globalno integrisane ekonomije.

Tim povodom su juče Cristopher Caine, predsjednik The Center for Global Enterprise pod čijim okriljem dijeluje DSCI i Dragan Ninić, menadžer za razvoj poslovanja u kompaniji Lanaco, u Washingtonu potpisali protokol čime je zvanično kompanija Lanaco postala član ove organizacije.

„Sa radošću stupamo u saradnju sa članovima ove organizacije, od kojih očekujemo globalnu verifikaciju najviših standarda koje Lanaco primjenjuje u svakodnevnom radu, ali i vizije koju kao kompanija želimo ponuditi tržištu u vremenu sveprisutne potrebe za digitalnom promjenom“ istakao je Dragan Ninić.

U konstruktivnoj diskusiji usmjerenoj na prepoznavanje modela i strukture uključivanja kompanije Lanaco u aktivnosti definisanih i planiranih od strane Instituta, Cristopher Caine je prihvatio da DSCI razmotri mogućnost da u okviru proslave 30 godina postojanja kompanije Lanaco organizuje Executive Leadership Forum u Banjaluci. Posljednji Executive Leadership Forum je održan u oktobru ove godine u Dallasu, Teksas, uz prisustvo Rexa Tilersona, bivšeg državnog sekretara SAD i predstavnika vodećih svjetskih kompanija, što ukazuje na izvanrednu priliku koja se nudi našoj zemlji.

Nakon završetka sastanka Cristopher Caine je izrazio zadovoljstvo odlukom Lanaco-a da pozitivno odgovori na poziv DSCI-a i postane njegov punopravni član. Visok nivo i struktura ekspertize koje Lanaco posjeduje će prema njegovim rječima pomoći Institutu da ojača svoje kapacitete i obezbjedi bržu digitalnu transformaciju članica.  Posebno je istakao regionalnu ulogu koju Lanaco može odigrati u kontekstu kreiranja povezane ekonomije bazirane na digitalnim kapacitetima.

Predstavnici Lanaco-a su poručili da gledaju na Protokol kao na još jednu potvrdu dugogodišnje strategije ove kompanije baziranoj na inovacijama, koje imaju za cilj digitalnu transformaciju njenih klijenata.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button