Politika

Kostrešević na saslušanju Anketnog odbora: Spreman sam za poligraf u svakom trenutku

Anketni odbor, koji je formiran radi sagledavanja činjenica o smrti Davida Dragičevića je, nakon usvajanja dnevnog reda, počeo saslušanje Siniše Kostreševića, načelnika Uprave kriminalističke policije MUP-a RS.

Branislav Borenović, predsjednik Anketnog odbora, je kazao da je zatražen snimak press konferencije održane 26. marta ove godine, te da je traženi snimak dostavljen u sedam primjeraka članovima odbora.

Loading...

Zamolio je Kostreševića da na pitanja odgovara kratko.

“Za smrt Davida sam saznao 24. marta popodne, jer sam bio u Americi”, rekao je Kostrešević.

Dodao je da je Uprava kriminalističke policije bila uključena u slučaj u fazi potrage, dok nije pronađeno tijelo i na njemu ustanovljene zaživotne povrede, onda je Uprava za organizovani i teški kriminalitet preuzela.

Na pitanje da li zna ko je nanio povrede na tijelu Davida Dragičevića, Kostrešević je rekao da se ne zna, jer da znaju taj neko bi bio uhapšen.

Dodao je da postoji izjava žene da je 15 lica tuklo jedno, ali da oni nisu video nadzorom utvrdili tu tuču.

Kazao je da je specijalna teroristička jedinica pregledala korito Crkvene jer su postojale informacije da tijelo ne može proći na pojedinim mjestima, ali je pregledom utvrđeno da može.

Na pitanje da li su predmeti u džepovima Davida Dragičevića prilikom transporta sa mjesta pronalaska tijela do Zavoda za sudsku medicinu mogli biti podmetnuti, Kostrešević je kazao da ta mogućnost nije isključena.

Kostrešević je kazao da je posljednji momenat kada se Davidovo lice nesporno i jasno vidi na nadzornim kamerama su kamere “Optike Rej” u zanatskom.

Kazao je da je identifikovana većina lica sa snimka nadzornih kamera na Trgu Krajine, ali da se vrši dodatna istraga kako bi se identifikovala sva lica.

Ističe da su iz kuće na Laušu izuzeti svi pronađeni DNK profili, izvršeno vještačenje odjeće pokojnog Davida, utvrđivano je da li podaci izuzeti sa snimaka odgovaraju stvarnom vremenu, utvrđena je rekonstrukcija događaja u kući na Laušu, podnijet zahtjev za dodatno vještačenje dokumentacije (Željka) Karana i (Ivica) Milosavljevića, te poslati uzorci na toksikološka vještačenja u Beograd.

Naglasio je da na njega nije vršen bilo kakav pritisak od bilo kog organa.

Na pitanje da li je on spreman da se podvrgne poligrafskom ispitivanju da je sve što je rekao u vezi istrage Davida Dragičevića tačno, Kostrešević je odgovorio ” U svakom trenutku”.

Kazao je da Uprava kriminalističke policije radi na tome da razjasni sve sporne situacije.

Na pitanje Ljiljane Tešanović, koja je član Anketmog odbora ispred grupe “Pravda za Davida”, da li je utvrđeno da je David bio u kući na Laušu, Kostrešević je kazao da je to pitanje za tužioca.

(nezavisne.com)

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!