Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

Tužilaštvu predato 11 uhapšenih

Nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje danas je predato 11 uhapšenih u okviru policijske akcije “Pero” koju je sprovela Agencija za istrage i zaštitu (Sipa) BiH.

Kriminalističku obradu nad ovim licima izvršili su policijski službenici Sipe u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Tokom akcije “Pero” uhapšeno je 20 lica, te je izdato pet naloga za privremenu obustavu raspolaganja sa 1.078.234 KM, saopšteno je iz Sipe.

Riječ je o novčanim sredstvima na devet računa koji su otvoreni u pet banaka na ime tri fizička i tri pravna lica.

U saopštenju se podsjeća se da su tokom ove akcije juče izvršeni pretresi na 12 lokacija na području Bihaća, Cazina, Sarajeva, Zenice, Visokog, Tuzle i Istočnog Sarajeva.

Lica su lišena slobode zbog postojanja osnova sumnje na organizovani kriminal u vezi sa zloupotrebom službenog položaja i ovlaštenja, primanje dara i drugih oblika koristi, poreska utaja i pranje novca.

Izvršenim pretresima otkriveni su i privremeno oduzeti mobilni telefoni, procesne jedinice računara, određena količina novca, te razna poslovna dokumentacija i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Sve aktivnosti sprovodene su po naredbama Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona i Kantonalnog suda u Bihaću, u saradnji sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH, te policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, te MUP-ova Unsko-sanskog kantona, Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona i Zeničko-dobojskog kantona.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button