Društvo

Lukač otvorio “Policijadu 2019”

BANJALUKA – Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač otvorio je danas u Banjaluci sportske igre radnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), koje se organizuju u okviru obilježavanja Dana Policije Republike Srpske.

Lukač je rekao novinarima, nakon otvaranja igara, da je ovogodišnja “Policijada” najbrojnija i da je učešće uzelo 736 policajaca, koji će nadmetati u osam disciplina.

Loading...

“Svi učesnici imaju veliki motiv da pobijede i nadam se da će ovo biti, ne samo najmasovnija, već i po rezultatima, najbolja policijada”, naveo je Lukač.

Predsjednik Sindikata radnika unutrašnjih poslova Srpske Anica Jondić rekla je da je na “Policijadi 2019” veliki broj mladih, što proizilazi iz činjenice da je u MUP-u iz godine u godinu dosta mladih koleginica i kolega – kadeta.

“Kao što se podmlađuje MUP, tako se pomlađuje i ‘Policijada’, koja je odraz stanja u MUP-u. Naše sportske igre su bitne, jer je ovo prilika da se svi naši pripadnici okupe na jednom mjestu i uz takmičenje pokazuju duh zajedništva pripadnika MUP-a koji rade odgovorne poslove svaki dan”, dodala je Jondićeva.

Prema njenim riječima, ovo je sjajna prilika za druženje, ali i da se na par dana policajci odmaknu od svojih svakodnevnih zadataka koji nose veliku odgovornost, ali i rizike.

Džudo reprezentativac Srbije Nemanja Majdov rekao je da mu je drago što je uzeo učešće u ovim igrama, dodajući da među takmičarima ima i pravih sportista.

On kaže da mu čast da se takmiči na ovoj manifestaciji.

Na ovogodišnjoj “Policijadi” učestvuje oko 730 radnika Ministarstva iz svih krajeva Srpske, koji će se u naredna dva dana takmičiti u osam disciplina – kros, džudo, streljaštvo, basket, mali fudbal, odbojka, šah i plivanje.  

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!