Hronika

Saobraćajni vještak: Nedovoljno dokaza na mjestu nesreće

SARAJEVO – Mnogo je veća vjerovatnoća da se nije dogodila saobraćajna nesreća u slučaju stradanja Dženana Memića, nego da jeste, navedeno je u nalazu vještačenja, koje je prezentovan danas na ročištu u Kantonalnom sudu u Sarajevu.

Kantonalni sud u Sarajevu zaprimio je nalaz tima vještaka saobraćajne i medicinske struke koji su radili rekonstrukciju događaja kako bi utvrdili da li je bilo saobraćajne nesreće i kako je Dženan Memić stradao, prenose federalni mediji.

Loading...

”Veća je vjerovatnoća da se saobraćajna nesreća nije dogodila nego da se dogodila”, rekao je Aleksandar Jevtić, vještak saobraćajne struke kompanije Zenit iz Banjaluke koja je posljednja radila vještačenje.

On je pojasnio da ne postoji dovoljno dokaza na mjestu, koje je označeno kao mjesto nesreće, da se na tom mjestu dogodila nesreća. Dodao je da ne postoje dokazi da je oštećenje na ”A stubu” kombija povezanog s nesrećom.

S druge strane, Tužilaštvo je dalo prigovor na ovaj izvještaj i traže novo vještačenje, ovaj put međunarodnih stranih vještaka. 

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!