Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Region

Ženi prerezao grkljan pa pokušao da se ubije

Mijailo Stopić (68) iz zlatiborskog sela Rožanstvo ubio je svoju suprugu Milinu (62) tako što joj je prerezao grkljan, a potom istim nožem pokušao je da presudi sebi posjekavši se po vratu.

Policija je u zaselak Stopići ispod Zlatibora stigla u srijedu uveče, nakon što je dvoje mještana ovog sela zateklo stravičnu sliku u hodniku kuće svojih komšija Mijaila i Miline.

“U srijedu čitavog dana, najmanje desetak puta, zvale su nas Milinine i Mijailove kćerke koje žive u Arilju. Rekle su nam da se njihovi roditelji ne javljaju na telefon, bile su zabrinute da im se nešto nije desilo. Pošto smo Milinu posljednji put u selu vidjeli u ponedjeljak, a znali smo i da se Mijailo vratio u Rožanstvo u subotu ili nedjelju, u srijedu popodne krenuli smo do kuće Stopića da vidimo što se ne javljaju kćerkama. Ni slutili nismo šta ćemo tamo zateći”, ispričalo je za Kurir.rs juče ovo dvoje ljudi iz Rožanstva.

Kad su prišli kući, počeli su, kažu, da dozivaju Milinu, ali se iz kuće niko nije javljao.

“U jednom trenutku komšinica je prišla, a kroz poluotvorena vrata pojavila se Mijailova glava, pokušavao je nešto da nam kaže, ali je samo krkljao. Ispod vrata mu se vidjela krvava rana. Pokazivao je nadolje, prema podu, prišao sam i ja, i onda smo vidjeli jorgan na podu. Mijailo je u jednom trenutku, kad sam ga pitao gdje je Milina, podigao kraj jorgana i ispod se pojavila glava mrtve Miline, vidjeli su se i rana i krv na vratu” ispričale su komšije Stopića.

Iz istrage nezvanično se saznaje da postoji osnovana sumnja da je Mijailo najprije nožem ubo Milinu u vrat, a zatim pokušao da se ubije. Šta je sve prethodilo zločinu, utvrdiće istraga.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button