Svijet

La Paz odsječen, građani u redovima za hranu

LA PAZ – Žitelji La Paza čekaju danas u redovima na ulici kako bi nabavili životne namirnice i plin, dok pristalice protjeranog predsjednika Eva Moralesa nastavljaju da blokiraju glavne saobraćajnice u zemlji zbog čega je gradskom stanovništvu onemogućeno snabdijevanje sa seoskih farmi.

Zvaničnici kažu da je veliki teretni vojni avion Herkules sletio juče u La Paz noseći mesne proizvode, prenosi Reuters.

Loading...

Takođe, navode da je uspostavljen “vazdušni most” sa La Pazom i da će se obezbijediti slična komunikacija i sa drugim velikim bolivijskim gradovima koji su zbog blokade puteva, odsječeni i ne mogu da se snabdijevaju.

Bivši predsjednik Evo Morales je podnio ostavku pod pritiskom početkom sedmice nakon nedjelja protesta i nasilja poslije izbora 20. oktobra koji su mu donijeli pobjedu pomračenu optužbama za prevaru.

Potom je u Meksiku dobio azil, a na vlast je stupila privremena samoproglašena predsjednica Bolivije Đanin Anjes. Međutim, protesti Moralesovih pristalica su nastavljeni u većim gradovima Bolivije.

Od početka krize u Boliviji poginulo je najmanje 23 ljudi, a 715 je povrijeđeno u sukobima, saopštio je Međuamerički komitet za ljudska prava, prenosi Tass.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!