Društvo

Smijenjen predsjedavajući Skupštine USK Agan Bunić zbog eksplicitnog snimka na Pornhubu

Na vanrednoj sjednici Skupštine Unsko-sanskog kantona koja je održana danas većinom glasova smijenjen je predsjedavajući ove skupštine Agan Bunić. Njegova smjena uslijedila je zbog eksplicitnog snimka koji je osvanuo na stranici Pornhub.
Za smjenu Bunića glasalo je 16 zastupnika, protiv je bilo šest, dok je suzdržano bilo također šest zastupnika.

Za njegovu smjenu glasali su zastupnici SDA, DF-a, POMAK-a, Naše stranke i Luaburisti. Suzdržani su bili zastupnici SDP-a, Nezavisnog bloka i nezavisna zastupnica Ilda Alibegović, a protiv su bili zastupnici A-SDA, kao i sam Bunić i Ifeta Kadić, koji su iz SBB-a. Inače njih dvoje su napustili zasjedanje za vrijeme diskusije.

Loading...

Danas nije predložen novi predsjedavajući budući da još nema dogovora unutar većine. Razim Halkić iz SDP, dopredsjedavajući SKupštine, će do izbora novog predsjedavajućeg voditi sjednice.

Poslanici SDA u Skupštini USK su ranije uputili pismeni zahtjev za održavanje sjednice Kluba Bošnjaka tražeći da na dnevnom redu budu dvije tačke i to Prijedlog odluke o razrješenju predsjedavajućeg Skupštine USK Agana Bunića i Prijedlog odluke o kandidatu za predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg iz reda bošnjačkog naroda.

SDA je u obrazloženju zahtjeva navela kako novonastale okolnosti izazvane plasiranjem kompromitirajućih sadržaja vezanih za Bunića, a čime se narušava dignitet najvišeg zakonodavnog organa u USK.

Inače, sam Bunić je zakazao ovu vanrednu sjednicu nakon zahtjeva poslanika, a kako je najavio i Klub SDA u Skupštini USK. Zastupnici smatraju da je Bunić svojim nemoralnim ponašanjem urušio dignitet Skupštine USK.

Treba naglasiti da na vanrednoj sjednici Kluba Bošnjaka u Skupštini Unsko-sanskog kantona koja je održana prošle sedmice nije usvojen prijedlog za smjenu Bunića.

Zastupnici Kluba Bošnjaka u Skupštini USK bili su podijeljeno mišljenja o ovome. Dok jedni ističu kako je cilj zaštititi dignitet ove institucije, drugi smatraju da je ovo bio pokušaj smjene vlasti.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!