Politika

Đokić: Imenovanjem Tegeltije deblokirano formiranje vlasti

BANJALUKA – Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić rekao je Srni da je od izuzetnog značaja to što je danas za predsjedavajućeg Savjeta ministara imenovan Zoran Tegeltija iz SNSD-a, navodeći da je time deblokiran proces formiranja vlasti na nivou BiH nakon opštih izbora.

“Konačno je sazrela svijest u glavama svih koji su imali razne kalkulacije u vezi sa radom ili neradom zajedničkih institucija. Jako je važno da izborni pobjednici formiraju vlast. To je jedini prihvatljiv demokratski standard i jedino što BiH može osigurati stabilnost i neku vrstu zajedničkog djelovanja u okviru ustavnih i zakonskih nadležnosti”, rekao je Đokić.

On je rekao da očekuje da će Tegeltija dobiti podršku u Parlamentarnoj skupštini BiH.

“SP će u to biti uključena i kroz Parlamentarnu skupštinu BiH daćemo doprinos da uspješno radi Savjet ministara”, naveo je Đokić.

On je ocijenio da je Tegeltija ozbiljan čovjek, koji veoma dobro poznaje funkcionisanje izvršne vlasti.

“Kao takav moći će dati puni doprinos uspješnom radu Savjeta ministara”, rekao je Đokić.

Odluka Predsjedništva BiH o imenovanju Tegeltije biće dostavljena u dalju proceduru nadležnoj komisiji Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!