Sport

Srpski recept: Izrešetan poznati južnoafrički fudbaler

Jedan od najpoznatijih južnoafričkih fudbalera Mark Bačelor izrešetan je u ponedeljak ispred svoje kuće u Johanesburgu.

Dvojica napadača na motoru sačekala su ga kada je usporio automobilom u namjeri da se uparkira u dvorište. Uslijedili su rafali, a istraga zasad vodi ka srpskoj mafiji.

Bačelor je ubijen po „srpskom receptu“. Takvih ubistava je proteklih godina bilo nekoliko u Johanesburgu, citira list Saut Afrikan izvore iz policije. Da su plaćene ubice iz Srbije pod lupom, potvrdila je i južnoafrička novinarka Mendi Viner.

“Ubice su pobjegle, a nisu ni pokušale da uzmu novac ili bilo šta iz kola žrtve. Korišćeno je poluautomatsko oružje, hici su grupisani na malom prostoru. Sve je urađeno brzo i profesionalno. Policija ubistvo Bačelora, po načinu izvršenja, povezuje sa nizom ubistava u koje su, kao žrtve ili počinioci, umješani Srbi i sada se istražuju njegove veze sa srpskim podzemljem u Johanesburgu”, rekla je Viner.

Bačelor je bio jedna od najvećih zvezda južnoafrčkog fudbala. Svojevremeno je igrao za dva najveća južnoafrička kluba Orlando pajrats i Kajzer čifs. Menadžer ta dva južnoafrička giganta jedno vrijeme je bio bivši trener Partizana Vladimir Vermezović, ali tek pošto je Bačelor prestao da se aktivno bavi fudbalom.

Ni kriv ni dužan Vermezović se već našao na stranicama crne hronike nakon jednog mafijaškog obračuna u Johanesburgu. U oktobru prošle godine nepoznati napadači su na njegovog zeta Radeta Dragojevića, zvanog Ćentica, ispalili više hitaca, ali je on preživio napad.

“Dragojević je napadnut na benzinskoj pumpi, navodno u sukobu dvije frakcije srpske mafije na ovom kontinentu. Sumnja se da je napad naručila ekipa kojoj su pripadali ubijeni Zemunac Darko Kulić i trgovac dijamantima Đorđe Mihaljević. Policija sumnja da je napad na Dragojevića upravo pokušaj osvete za njihovu smrt”, kaže izvor lista.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!