Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

„Za tvoje dobro“: Pregledi za 27.000 Banjalučana

Zbog velike zainteresovanosti, preventivni zdravstveni pregledi i naredna dva vikenda biće organizovani za mještane Dragočaja, u okviru akcije „Za tvoje dobro“, koja će u toku iduće godine obuhvatiti više od 27.000 Banjalučana.

-S obzirom na to da u Dragočaju imamo veliki broj pacijenata, ekipe koje su počele preglede u ovoj mjesnoj zajednici 2. novembra nastaviće sa pregledima još dva naredna vikenda zaredom – rekli su iz Doma zdravlja Banja Luka, koji akciju preventivnih pregleda provodi na terenu.

Za narednu godinu, za ovu jedinstvenu akciju, koju provode Grad Banja Luka i Dom zdravlja već je pripremljen plan pregleda i gradskim budžetom predviđeno 600.000 KM. Ovo je najveće izdvajanje za preventivne, zdravstvene preglede na nivou cijele BiH, a akcija će biti nastavljena i u idućim godinama.

Prema planu Doma zdravlja, pregledi u narednoj godini počeli bi već krajem januara ili početkom februara, a obuhvatili bi mještane 18 do 70 godina starosti u naseljima: Bulevar, Centar I i II za koje bi pregledi bili organizovani u Poliklinici, zatim mjesne zajednice: Karanovac (Ljubačevo), Borkovići (Bistrica), Piskavica (Gornja Piskvica), Vrbanja (Debeljaci), Kola i Stričići (Pavići).

-Planirano je da preventivnim pregledima u ovim mjesnim zajednicama obuhvatimo 27.193 građanina – istakli su iz ove ustanove.

Uz Dragočaj, od oktobra kada je počela akcija – „Za tvoje dobro“, pregledi su obavljeni u: Motikama, Česmi, Šargovcu, Aginom selu i Bočcu.

Akcija se fokusira na najrizičnija ili tipična oboljenja, a to su kardiovaskularna i maligna oboljenja. Svi pacijenti dobiće poziv iz ambulante porodične medicine da se odazovu na kontrole. Svi koji ne dobiju poziv, a ulaze u obuhvaćenu starosnu kategoriju i žele da se pregledaju, mogu da se jave u svoju ambulntu porodične medicine i zakažu pregled.

Svi pregledi su potpuno besplatni.

Iz preventivnih pregleda isključeno je stanovništvo koje je već oboljelo od malignih bolesti, kardiovaskularnih bolesti i dijabetes melitusa, zatim stanovništvo kod kojeg je urađena dijagnostika na navedene maligne bolesti i drugi preventivni pregledi unutar jedne godine, te trudnice i porodilje unutar šest mjeseci nakon poroda.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button