Banjaluka

Radojičić: Banjaluka pripremila najbolji novogodišnji program u regionu (FOTO)

Gradonačelnik Igor Radojičić uputio je poziv građanima Ljubljane i cijele Slovenije da novogodišnje praznike provedu u Banjoj Luci.

Promovišući novogodišnji program pod motom „Banja Luka te zove“, zajedno sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem danas u ovom gradu – istakao je da je Banja Luka pripremila najbolji program u regionu, sa tri noći velikih koncerata sa popularnim muzičkim zvijezdama.

– Ovaj put smo tu da građanima Ljubljane i cijele Slovenije predstavimo da se u Banju Luku može doći i za novogodišnje praznike. Ako već niste odlučili gdje ćete za Novu godinu, vaš izbor može biti Banja Luka. Dobro došli ste u Banju Luku, ovom ili bilo kom drugom prilikom – poručio je Radojičić.

Kako je kazao, gosti iz Slovenije, zajedno sa gostima iz Srbije, su najčešći u našem gradu.

– Naš grad je blizu, prijateljski i cijene su povoljne za goste iz Slovenije. Banja Luka ima lijep i bogat kulturni život, te odličnu gastronomsku ponudu – naglasio je Radojičić.

Predstavljajući program, naglasio je da će u Banjoj Luci 30. decembra nastupiti Haris Džinović, u novogodišnjoj noći Željko Samardžić i Nikola Rokvić, a 1. januara Banjalučane i turiste iz cijelog regiona zabavljaće Željko Joksimović.

– To su popularni pjevači i ovdje, jer smo vodili računa i o gostima iz Slovenije. Grad ima i niz zimskih događanja na više lokacija. Organizovani su mali sajmovi sa kućicama, ono što se može vidjeti i u Ljubljani – naglasio je Radojičić.

Prema njegovim riječima, već je teško naći mjesto u hotelima, te je preporuka da svi koji planiraju dolazak – što prije se zainteresuju za smještaj.

Povodom promocije novogodišnjeg programa, Radojičić je danas razgovarao i sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem i čestitao mu na nedavnoj pobjedi na lokalnim izborima, ističući da se Banja Luka u mnogim oblastima ugleda na Ljubljanu.

U obraćanju novinarima, Janković je izjavio da sa Banjom Lukom ima odličnu saradnju i posebno sa gradonačelnikom Radojičićem.

– Koliko vidim, Banja Luka je spremila odličan program za Novu godinu, a neki od izvođača su ljudi koje i sam rado slušam – kazao je Janković.

Predstavljajući Banju Luku, prisutnim novinarima, gradonačelnik Radojičić je istakao kako je to grad koji se danas ubrzano transformiše i pozvao one koji još nisu bili da dođu i vide jedan novi mali regionalni centar u nastajanju.

– Nastojimo da u našem gradu povećavamo broj događaja, festivala i kulturnih manifestacija, da obogatimo tursitičku ponudu – kazao je on.

Takođe je podsjetio da je Banja Luka ove godine dobila tri značajne nagrade. Nagradu za najbržu urbanu transformaciju u oblasti saobraćaja, nagradu Evropske banke za obnovu i razvoj za projekat novog „Daljinskog grijanja“ , a narednih dana treba da dobije i nagradu Agencije UN za projekat „Zdravog starenja“.

– Banja Luka je ušla u finale za izbor Evropske prestonice kulture 2024. godine i nadamo se toj prestižnoj titulu- rekao je Radojičić.

Promocija i u Beogradu: Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić sutra, 14. decembra, u hotelu „Falkenštajner“ u Beogradu (9.sprat, laundž bar) predstaviće novogodišnji program Banje Luke, zajedno sa učesnicima programa Harisom Džinovićem i Željkom Samardžićem.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!