Banjaluka

Zbog gradnje „paralele“: Proširuju Ulicu Vida Simurdžića na Laušu

29.11.2019.29.11.2019.Zbog gradnje „paralele“: Proširuju Ulicu Vida Simurdžića na Laušu

U okviru izgradnje nove saobraćajnice, vrijedne 2,7 miliona KM, koja će preko nekadašnjeg „Voćnjaka“ povezati Lauš i Paprikovac, počeli su i radovi na proširenju Ulice Vida Simurdžića.

Loading...
  • Ova ulica će predstavljati spoj nove saobraćajnice na Laušu zbog čega je nepohodno proširiti od Sanske ulice pa do “Voćnjaka”- ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve i dodaju da se trenutno radi na gradnji potpornih zidova, na lokaciji u blizini pravoslavne crkve na Laušu.

Osim što će ova saobraćajnica biti proširena, biće izgrađene obostrane pješačke staze, kanalizacija i vodovod.

Prema informacijama iz  “Niskogradnje”, koja gradi  novu poveznicu Lauša i Paprikovca, trenutno se radi na pripremama za pobijanje šipova budućeg vijadukta koji se gradi od Ulice Jovana Raškovića na Paprikovcu prema “Voćnjaku”.

  • Izgradnja ove saobraćajnica je jedan od najvećih, a zbog konfiguracije terena, i najzahtjevnih infrastrukturnih projekata u gradu. Prema projektu, predviđena je izgradnja saobraćajnice u dužini od 800 metara, sa 80 metara dugim vijaduktom, koja će napraviti spoj Paprikovca i Lauša, od crkve preko „Voćnjaka“, do Ulice Jovana Raškovića na Paprikovcu, gdje će biti izgrađena nova raskrsnica sa Zelengorskom ulicom – podsjećaju u odjeljenju.

Uslovi za izgradnju ove izuzetno važne saobraćajnice stvoreni su nakon što se Grad Banja Luka, poslije višegodišnjeg sudskog spora, upisao u zemljišne knjige kao vlasnik nekadašnjeg „Voćnjaka“, uz osigurana sredstva za izgradnju od strane Vlade RS.

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!