Hronika

Danas sahrana tragično nastradale pedagogice, u školi knjiga žalosti

U Bosanskoj Krupi, na groblju Lipik, danas će biti klanjana dženaza-namaz Merimi Balkić, koja je tragično nastradala u saobraćajnoj nesreći na istočnom ulazu u Sarajevo.

Dženaza-namaz će se klanjati u 13.30 sati ispred Gradske džamije u Bosanskoj Krupi, nakon čega će Balkićeva biti pokopana.

Podsjetimo, Balkićeva, koja je bila pedagogica, zajedno je sa svoje tri koleginice iz Osnovne škole Kovačići poginula kod Darive, u blizini Sarajeva, kada su automobilom, iz još neutvrđenih okolnosti, sletjele sa puta i završile u provaliji dubokoj 200 metara.

Potraga za njima trajala je pet sati, kada su tijela s automobilom pronađena u koritu rijeke Miljacke.

Zbog tragičnog stradanja četiri uposlenice Osnovne škole Kovačići, Vlada Federacije BiH je sutrašnji dan, 16. april, utorak, proglasila Danom žalosti u Federaciji Bosne Hercegovine.

Lejla Sadiković, koja je poginula u 48. godini, biće sahranjena u utorak, 16. aprila, na Gradskom groblju Vlakovo u Sarajevu u 14 sati.

Istog dana, na istom mjestu, dakle na groblju Vlakovo u 14 sati, obaviće se i dženaza-namaz za tragično nastradalu Alminu Ćorović, koja je poginula u 70. godini života, kao i Minu Kadrić (58).

U Kantonu Sarajevo, u osnovnom obrazovanju danas i sutra će se odvijati redovna nastava, sem u OŠ Kovačići, odakle su sve četiri uposlenice.

U OŠ Kovačići će se danas nastava odvijati skraćeno na 30 minuta. Nastava u drugoj smjeni počinje u 14 sati.

U utorak u ovoj školskoj ustanovi neće biti realizovana nastava niti produženi boravak.

Komemorativna sjednica ispred JU OŠ Kovačići i Opštine Novo Sarajevo održaće se danas u 12 sati u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo. 

Komemorativna sjednica ispred Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo će se održati sutra u sali Skupštine Kantona Sarajevo.

U OŠ Kovačići danas će biti postavljena Knjiga žalosti.

Automobil sletio u Miljacku, poginule učiteljice?

Tijela sve četiri radnice sarajevske škole izvučena iz Miljacke

(Radiosarajevo.ba)

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!