Privreda

Apple preuzeo Intel-ov modemski biznis

​Intel je zvanično završio sa prodajom glavnine svog modemskog biznisa kompaniji Apple. Ovaj potez najavljen je u julu, a vrijednost ove prodaje iznosi milijardu dolara.

Preuzimanjem vlasništva nad ovom tehnologiju Apple će pod svojim okriljem dobiti još komponenti za svoje buduće uređaje i smanjiće zavisnost od eksternih dobavljača. Ipak, možda bismo mogli da kažemo i da je ovaj potez iznuđen, jer je poznato da Apple nije u dobrim odnosima sa Qualcomm-om.

Inače, prodaja se odnosi samo na modeme koji su namenjeni pametnim telefonima. Intel će i dalje proizvoditi modeme za računare, IoT gadžete, kao i za autonomna vozila.

Apple je još od prvog iPhone-a gledao kako da što veći broj dijelova za telefon proizvodi pod svojim okriljem. Prva tri modela upotrebljavala su Samsung-ove procesore, a nakon toga je Apple napravio sopstvene CPU-ove. To je omogućilo kompaniji da procesore unapređuje i optimizuje prema sopstvenim potrebama i zahtevima. Poslednjom kupovinom još jedna od veoma važnih tehnologija dolazi pod isti krov, tako da možemo da očekujemo da će Apple uskoro predstaviti i model sa 5G konektivnošću.

(Engadget)

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!