Magazin

Krafting: Praznik za ljubitelje domaćeg piva

Udruženje malih zantaskih pivara „Krafter“ organizuje treći Krafting – banjalučki festival zanatskog piva 19. maja, sa početkom u 18 časova, u prostoru restorana „Soriso“ u vodenom parku „Akvana“.

Pivo za festival su pripremili domaći krafteri, i to njih preko 15, a kao i prošle godine zajedničkim snagama napravljeno je i specijalno festivalsko pivo.

„Domaći pivari pripremili su mnogo dobrog piva, a zajedničkim snagama pripremljeno je i specijalno festivalsko pivo New England IPA, koje preporučujemo gostima da što prije potraže na točilicama jer je skuvano svega oko 80 litara“, saopštili su organizatori.

Pored domaćih izlagača iz udruženja „Krafter“, na festivalu će kao i prethodnih godina biti izložena i piva iz okruženja.

Domaćini, pored dobrog piva, obećavaju i dobru atmosferu za koju je zadužen bend „Transfer blama“.

„Krafter“ je klub zanatskih (kraft) pivara osnovan u Banjoj Luci s ciljem promocije zanatskog pivarstva. Redovne aktivnosti su pivarska druženja, razmjenjivanje recepata i iskustava, kao i posjete drugim pivarama u zemlji i inostranstvu. Takve pivare generalno karakteriše fokusiranje na integritetu i kvalitetu sastojaka, posebno izraženom ukusu i tehnikama spremanja piva”.

Grad Banja Luka je podržao ovaj festival, koji se nalazi u okviru manifestacije „Proljeće u Banjoj Luci“.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!