Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Porodičnu penziju prima šest decenija

U Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske trenutno je 29 korisnika prava na penziju starijih od 100 godina, među kojima korisnica od 102 godine porodičnu penziju prima više od šest decenija, rečeno je Srni u ovom fondu.

Među njima je 21 žena i osam muškaraca, od kojih 23 ima prebivalište u Srpskoj, a najstarija korisnica, čije je prebivalište u Srbiji, u Vojvodini, ima 107 godina i porodičnu penziju prima 43 godine.

Slijedi korisnik kojima 103 godine, takođe, nastanjen u Vojvodini, a starosnu penziju prima više od pola vijeka, pune 52 godine.

Najstarija korisnica, koja ima 107 godina, nema i najduži periodom korišćenja penzije jer taj status pripada pet godina mlađoj korisnici prava koja porodičnu penziju prima 61 godinu.

Kada je riječ o korisnicima prava dobi između 90 i 100 godina, njih je u evidencijama Fonda 3.364, što predstavlja 1,2 odsto ukupnog broja korisnika prava Fonda PIO koji je sada 266.753.

Među njima je 1.298 korisnika starosne penzije, prednjače muškarci, kojih je 965, a žena 333, dok 406 korisnika u ovoj kategoriji prima invalidsku penziju, od kojih 236 muškaraca i 170 žena.

U navedenoj starosnoj grupaciji nalazi se i 1.660 korisnika prava na porodičnu penziju.

U ovom fondu kažu da ove činjenice na indirektan način potvrđuju da se produžio životni vijek stanovništva i na području Republike Srpske i BiH. 

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button