Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Radojičić: Olakšice za proizvodna preduzeća

04.12.2019.04.12.2019.Radojičić: Olakšice za proizvodna preduzeća

Sa ciljem podrške privredi, Grad Banja Luka ukinuće plaćanje naknade uređenja građevinskog zemljišta za proizvodne objekte, izjavio je danas gradonačelnik Igor Radojičić, poslije sastanka sa predstavnicima Unije udruženja poslodavaca RS.

Tokom razgovora, Radojičić je naglasio da odluka o nultoj stopi naknade za uređenje građevinskog zemljišta za proizvodna ulaganja jedan od koraka koji bi trebalo da podstakne ulaganja u proizvodnju, ističući da će, pored toga, dogodine investitorima biti ponuđeno preko 100.000 kvadratnih metara na više lokacija, uglavnom u poslovnim zonama.

On je prenio da su se poslodavcima saglasili i o neophodnosti promjena u sistemu obrazovanja, pogotovo kada je riječ o srednjim stručnim školama i upisnim kvotama.

  • Problem prakse je najvidljiviji, jer sedam dana praktične nastave u jednoj školskoj godini je nedovoljno i to tome čak ne vrijedi ni raspravljati. Mora se izvršiti promjena nastavnih planova i programa i za stručna zanimanja koja imaju perspektivu moramo imati više prakse i povezanosti sa privredom – istakao je Radojičić i dodao da će iduće godine, Grad i Unija udruženja poslodavaca RS, zajednički organizovati poslovnu konferenciju.

Predsjednik Unije Saša Trivić, izrazio je nadu da će mjere koje će od nove godine primjenjivati Grad Banja Luka, dati dobre rezultate i da će se stvoriti bolji uslovi za poslovanje.

  • Od nove godine nema naknada za uređenje građevinskog zemljišta za izgradnju poslovnih objekata za proizvodnju što predstavlja početak rezanja parafiskalnih nameta u Republici Srpskoj. Vjerujemo da će se kroz mjere koje su nam danas ponuđene stvoriti bolji uslovi za poslovanje i razvoj privrede – zaključio je Trivić.

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button