KulturaMagazin

Rade Šerbedžija sve pjesme na koncertu u Beogradu posvetiće Mileni Dravić

Sve pjesme koje budem izveo na koncertu u Beogradu, biće posvećene Mileni Dravić, rekao je Rade Šerbedžija najavljujući svoj nastup 26. decembra

Ovoga puta, zajedno sa svojim bendom “Zapadni kolodvor” osim u Beogradu, nastupiće i 27. decembra u Nišu, a dan kasnije i u Čačku. Specijalni gost na koncertima biće hrvatski pjevač i gitarista Damir Urban.

Šerbedžija je u susretu sa novinarima u Kombank dvorani govorio o svom socijalističkom opredjeljenju, holivudskim veličinama koje se dive Jadranu, Branimiru Džoniju Štuliću, Krležinom šeširu.

Loading...

Ljubimac beogradske publike je na početku kazao da je veoma počastvovan što se vraća u nekadašnji Dom Sindikata.

Mini koncertna turneja slavnog glumca kroz Srbiju nosi naslov “Meni se dušo od tebe ne rastaje” po čuvenim tihovima pjesme Branimira Džonija Štulića nekadašnjeg frontmena zagrebačke grupe “Azra”

Damir Urban je po Šerbedžijinim riječima jakoo drag prijatelj i zbog toga će se naći sa njim na sceni na koncertima u Srbiji.

“Damir je drag čovek i odličan umetnik. Pre svega on je moj prijatelj i viđamo se u Rijeci svaki dan. Pre 7 godina sam se iz SAD vratio u Rijeku i tamo sam stekao neke dobre prijatelje među kojima je Damir. Ne volim da najavljujuem prijatelje koji će biti gosti na mom koncertu, jer verujem da još uvek samo sa svoje ime mogu da prodam salu, ali Damir je kazao da stavim njegovo ima na plakat kakao bi svi za 50 godina znali da smo zajedno nastupali” kazao je Šerbežija.

O svojim navikama vezanim za boravak u Beogradu Šerbedžija priča sa velikim osmijehom…

“Igram tenis ovde po ceo dan sa prijateljima. Nemam potrebu da se pojavljujem po pozorišnim bifeima…Družim se sa sportistima i običnim svetom. Volim ljude sa kojima mogu da budem ono što želim i to je tako. Volim život” kazao je Šerbežija.

Na pitanje novinara šta je zapravo Rade Šerbedžija: pisac, glumac, pjevač on je šeretski odgovorio da njegova žena Lenka najbolje to ume da definiše.

“Kaže Lenka koja je najduhovitija osoba posle Dragana Nikolića da sam tako dobar glumac da mogu da odglumim da znam da pevam. Nije to daleko od istine. Učim svoju decu i studente da ne shvataju glumu kao ozbiljnu profesiju…Učim ih da razmišljaju šire i upijaju život. Ljudi vole osobenosti kod drugih ljudi…Nešto što ih čini posebnim…To je važno za glumce…da budu posebni ljudi” kazao je Šerbedžija.

Izvor
Nezavisne novine
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!