Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Kovačević: Ponašanje opozicije je posljednji ples gubitnika

BANJALUKA – Program reformi BiH je dokument koji je usklađen sa rezolucijom Narodne skupštine Republike Srpske o proglašenju vojne neutralnosti, ne vodi u NATO, niti je ANP, što su direktno potvrdili i ambasador Rusije u BiH Peter Ivancov, kao i izaslanik američkog državnog sekretara Metju Palmer, izjavio je Srni porptarol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je naglasio da sve ovo govori da je riječ o jednom dobro izbalansiranom dokumentu koji je proizvod kompromisa u BiH i u kojem je, što je za SNSD najbitnije, uvažen stav Republike Srpske.

On je istakao da je Milorad Dodik uspio da u pregovaračkom procesu dobije saglasnost svih, i domaćih i međunarodnih faktora, da u jednom zvaničnom dokumentu usvojenom na nivou BiH po prvi put stoji da se članstvo u NATO ne prejudicira, odnosno da se članstvo u NATO-u trenutno uopšte ne razmatra.

“U svim drugim dokumentima, počevši od odluke Predsjedništva BiH iz 2005. godine u kojem je bio Borislav Paravac iz SDS-a, članstvo u NATO je bio zvaničan cilj BiH. To je Milorad Dodik uspio promijeniti i to uz saglasnost druga dva konstitutivna naroda u BiH”, pojasnio je Kovačević.

On je konstatovao da sve ovo kritikuju samo ljudi iz SDS-a i PDP-a i to iz samo jednog razloga, što će konačno biti sprovedena izborna volja građana Republike Srpske i što će oni, u skladu sa tom voljom, konačno završiti u opoziciji.

Kovačević je rekao da zbog javnosti mora da podsjeti da su SDS i PDP glasali za sve dokumente, strategije i zakone kako na nivou Republike Srpske, tako i na nivou BiH, u kojima je bilo navedeno da BiH treba postati član NATO-a.

“Jedini dokument za koji oni nisu glasali je Rezolucija o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Republike Srpske, a osim toga, njihov Mladen Ivanić je poslije usvajanja ove rezolucije, potpuno je ignorišući, u Predsjedništvu BiH usvojio Pregled odbrane BiH, koji je bio jedan od glavnih uslova NATO-a za MAP, kao i Strategiju spoljne politike BiH u kojoj su MAP i NATO navedeni kao glavni prioritet BiH”, naglasio je Kovačević.

Pritom, kaže on, riječ je o dokumentima i strategijama koje je Nebojša Radmanović za osam godina u Predsjedništvu BiH odbijao da budu stavljeni i na dnevni red.

“Dakle, sve ovo što opozicija trenutno radi može se okarakterisati samo kao krajnje licemjerje i kao posljednji ples gubitnika. Mi za te njihove igre nemamo vremena. Oni neka nastave samo da kritikuju i kukaju, a mi ćemo nastaviti da radimo. I u Savjetu ministara i u Vladi Srpske. Za Srpsku”, poručio je portparol SNSD-a.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button