Sport

Rukometašice Srbije srušile Njemačku

Rukometašice Srbije pogotkom Kristine Lišćević u poslednjim sekundama utakmice srušile su selekciju Njemačke rezultatom 29:28. Srpkinje su odigrale veoma hrabro i na kraju potpuno zasluženo došle do trijumfa nad favorizovanim protivnikom.

Srpske rukometašice su prikazale dva lica protiv Njemačke, ali izvojevale i drugi trijumf u drugoj fazi takmičenja, poslije čega je ostala nada da mogu i do polufinala.

Loading...

Sada imaju četiri boda, jedan manje od Njemačke, dok je izjednačena sa Holandijom i Norveškom koje igraju sa Danskom, odnosno Južnom Korejom. Ako Dankinje i Korejke pobjede, onda će Srbija u posljednjoj rundi imati priliku da pobjedom nad Danskom (sreda u 10.00) izbori mjesto u borbi za medalje u Japanu.

Izabranice selektora Ljubomira Obradovića mnogo bolje su otvorile utakmicu i vodile od samog početka. Golgeterski se istakla Dragana Cvijić koja je održavala višak, a prva figura susreta bila je Kristina Liščević.

Ona je dominirala u organizaciji, dijelila lopte i asistirala saigračicama koje su pogađale, neutralisavši tako brzi centar protivničke ekipe.

Cvijićeva je bila najefikasnija sa sedam pogodaka, uz samo jedan promašaj iz igre, pet je dodala Jelena Lavko, Slađana Pop-Lazić se zaustavila na četiri, dok je heroina Liščević dala dva i namjestila još ko zna koliko.

Njemačku je predvodila Minevskaja sa šest golova, a po pet su dale Benke i Berger, koja je proglašena igračicom meča.

Sljedeći protivnik Srbije biće Danska sa kojom se sastaju u srijedu od 10 časova.

(RTS)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!