Društvo

Odron, magla, vlažan kolovoz: Oprez vozačima, smanjite vožnju

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH kiša je prestala da pada pa se većinom vozi po vlažnim kolovozima, dok je na području Prijedora i Doboja, na širem području Visokog i Gračanice, te ponegdje uz rijeku Savu vidljivost smanjena zbog magle.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske upozoravaju na povećanu opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, pa vozačima savjetuju maksimalno opreznu vožnju prilagođenu stanju i uslovima na putu. 

Loading...

U toku su radovi na izgradnji i sprovođenju privremenog sistema naplate putarine na auto-putu “9. januar” Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja. 

Iz AMS vozače upozoravaju da voze opreznije i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju. 

U toku je postavljanje inteligentnih transportnih sistema /ITS/ na auto-putu Gradiška-Banjaluka, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu signalizaciju. 

Na istom auto-putu, zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja” izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja. 

U toku je izgradnja Male hidroelektrane “Krupac” na rijeci Željeznici, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Krupac-granica Republike Srpske /Bogatići/, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo. 

U toku je rekonstrukcija vodovodne mreže na dionici magistralnog puta Bileća-Podosoje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja, uz privremeno postavljenu signalizaciju. 

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

U toku je deminiranje na radilištu “Klakari Donji osam, 13 i 14”, opština Brod, zbog čega su najavljene privremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak u vremenu od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja. 

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Modriča jedan-Modriča dva, kao i na dionici regionalnog puta Bušletić-Modriča dva zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju tih puteva i Tarevačke ulice, dok je dionica Modriča dva-granica Republike Srpske /Ždreban/ zatvorena za saobraćaj u zoni izvođenja radova, a vozila se preusmjeravaju kroz ulice Vojvode Putnika i Dositeja Obradovića. 

Na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac zbog izgradnje priključne saobraćajnice za naselje Zalužani, saobraća se jednom trakom. 

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš. 

Zbog radova izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja i na dionicama magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i Čelinac-Kotor Varoš. 

Saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom i regulisan je privremenom signalizacijom. 

U toku je sanacija klizišta na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja. 

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju. 

U toku je izgradnja trotoara na regionalnom putu Derviši-Klašnice dva /Put srpskih branilaca i 16. Krajiške narodno-oslobodilačke brigade u Banjaluci/, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja. 

Zbog izgradnje pješačke staze, na dionici regionalnog puta Obudovac-Lončari najavljene su izmjene u odvijanju saobraćaja, uz postavljenu signalizaciju. 

Zbog klizišta, jednom trakom naizmjenično se saobraća na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog klizišta u rejonu Čelića. 

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo. 

Zbog radova usporeno se saobraća i na putu Teslić-Karuše, na području Federacije BiH. 

Na magistralnim putevima Zenica-Nemila u tunelu “Vranduk dva” i Srebrenik-Orašje u tunelu “Ormanica” zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu signalizaciju. 

Na magistralnom putuSemizovac-Vogošća, zbog radova na izgradnji kružnog toka na ulazu u Vogošću saobraća se usporeno, uz izmijenjen režim saobraćaja. 

Režim saobraćaja zbog radova izmijenjen je i na magistralnim putevima u Ključu i Jajcu, U Tasovčićima na području Čapljine, kao i na dionicama Mostar-Čitluk, Busovača-Kiseljak, Tarčin-Konjic /Bradina/, Ustiprača-Goražde i Kladanj-Podpaklenik. 

Na graničnim prelazima ovog jutra nema dužih zadržavanja. 

Vrijeme zadržavanja na graničnim prelazima često je promjenljivo. 

Zbog bezbjednosnih razloga, zatvoren je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!