Banjaluka

Duplo veća podrška za vantjelesnu oplodnju

Grad Banja Luka će u narednoj godini udvostručiti pojedinačne iznose za sufinansiranje procesa vantjelesne oplodnje.

Prema najavama iz Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, pojedinačni iznosi za vantjelesnu oplodnju u idućoj godini mogli bi ići do 5.000 KM, umjesto dosadašnjih 2.500 KM.

Loading...
  • S obzirom na to da Fond zdravstvenog osiguranja RS sada finansira i treći pokušaj vantjelesne oplodnje, ove godine smo dobili samo osam zahtjeva za sufinansiranje. Na taj način dobijamo mogućnost da povećamo pojedinačne iznose podrške, a taj prijedlog ćemo uputiti na razmatranje Skupštini grada – rekao je načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac.

On ističe da je pomoć pri biomedicinski potpomognutoj oplodnji jedan od najvažnijih segmenata pronatalitetne politike i ukazuje da pravo na pomoć imaju žene do 42 godine starosti.

  • Želimo da unaprijedimo taj proces odnosno da pomognemo parovima koji imaju probleme da to riješe na najbolji način i steknu potomstvo. Prošle godine smo za vantjelesnu oplodnju izdvojili ukupno 100.000 maraka u gradskom budžetu, međutim iskorišteno je samo 20.000, zbog toga što FZO RS finansira tri pokušaja vantjelesne oplodnje. Podsjećam, da smo u 2018. godini podržali svih 35 zahtjeva koji su podneseni na javnom konkursu – ističe Banjac.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!