Region

Hrvatski penzionisani generali ogorčeni zbog koncerta Lepe Brene

Potaknuti koncertom Lepe Brene u Zagrebu, četvorica hrvatskih generala u penziji zatražila su od državnih tijela da zauzmu mjerila po kojima će se za svaku javnu osobu, pa bila to pjevačica iz Srbije ili pak najviši srpski funkcioneri, utvrditi jesu li učestvovali i u kojem obliku u “agresiji na Hrvatsku”.

Pod naslovom “Nacionalna sramota u hrvatskome glavnom gradu”, Ivan Tolj, Ivan Kapular, Marinko Krešić i Mile Ćuk u nedjelju su u saopštenju za javnost naveli kako su se na koncertu vijorile jugoslavenske zastave sa zvijezdom petokrakom pod kojima su počinjeni nebrojeni zločini nad hrvatskim narodom te upitali je li moguće da je društveno prihvatljivo i da nije kažnjivo mahati zločinačkim zastavama usred glavnoga grada suverene i međunarodno priznate države, prenosi Večernji.hr.

Loading...

– U Zagrebu se 14. i 15. decembra 2019. dogodilo javno sramoćenje hrvatskog naroda i Republike Hrvatske. Fahreta Jahić Živojinović, poznatija kao Lepa Brena održala je u zagrebačkoj Areni koncert u kojem je bacila u trans obožavatelje njenog lika i ‘djela’. Je li to ista ona Lepa Brena, koja se ‘slikala’ u Brčkom za vrijeme velikosrpske agresije u maskirnoj uniformi neprijateljskih formacija koje su jurišale na Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, razarale gradove i sela, ubijale nevine ljude”, upitali su i dodali kako “sudeći po ikonografiji u dvorani, sigurno jest”.

Upitali su je li “slučajno da se ovo vrijeđanje i sramoćenje odvija u Adventu, zagrebačkome Adventu, kojim se volimo hvaliti pred cijelim svijetom, desetak dana prije Božića, sedam dana prije izbora za predsjednika RH. Ko je odgovoran za ovu blamažu usred hrvatskoga glavnoga grada? Ko se to igra s našim nacionalnim dostojanstvom? “

“Ko izlaže ruglu našu teško stečenu državu? U saopštenju za javnost upitali su i je li moguće da je društveno prihvatljivo i da nije kažnjivo mahati zločinačkim zastavama usred glavnoga grada suverene i međunarodno priznate države, a od državnih tijela zahtijevaju da utvrdi za svaku javnu osobu je li učestvovala u agresiji na Hrvatsku i u kojem obliku”. 

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!