Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Pobijeni prvi šipovi za vijadukt na Parikovcu

17.12.2019.17.12.2019.Pobijeni prvi šipovi za vijadukt na Parikovcu

Zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama, izgradnja nove saobraćajnice između Lauša i Paprikovca, vrijedne 2,7 miliona KM, napreduje dobrim tempom, a ovih dana građevinci su počeli sa betoniranjem šipova na koje će biti „položen“ budući vijadukt.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić, koji je danas obišao gradilište, istakao je da se trenutno radi na izgradnji vijadukta, na pravcu iz Ulice Jovana Raškovića.

 

-Mjesec dana od uvođenja izvođača u posao, mogli smo da se uvjerimo da radovi teku dobrom dinamikom i da nastavljaju se zemljani radovi, postavljanjem šipova za stubove budućeg vijadukta. Od projektovana 22, do danas je „pobijeno“ pet šipova na kojima će biti građeni stubovi vijadukta. Očekujemo da će svi šipovi biti završeni do kraja godine, te da se ubrzo uđe u gradnja kanalizacije uz buduću saobraćajnicu – istakao je Sandić.

Istovremeno, radi se i na drugom kraju gradilišta u naselju Lauš od Sanske ulice, gdje je već urađen armirano-betonski potporni zid dužine 62 metra.

Uslovi za izgradnju ove, izuzetno važne saobraćajnice stvoreni su nakon što se Grad Banja Luka, poslije višegodišnjeg sudskog spora, upisao u zemljišne knjige kao vlasnik nekadašnjeg voćnjaka, uz osigurana sredstva za izgradnju od strane Vlade RS.

Izgradnja ove saobraćajnica je jedan od najvećih, a zbog konfiguracije terena, i najzahtjevnih infrastrukturnih projekata u gradu. Prema projektu, predviđena je izgradnja saobraćajnice u dužini od 800 metara, sa 80 metara dugim vijaduktom, koja će napraviti spoj Sanske ulice na Laušu, od crkve preko „Ekonomije“, do Ulice Jovana Raškovića na Paprikovcu, gdje će biti izgrađena nova raskrsnica sa Zelengorskom ulicom.

 default

default

 default

default

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button