Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Pri kraju izgradnja puta za Motike

Radovi na izgradnji nove saobraćajnice na Petrićevcu, na pravcu prema Motikama, ušli su u završnu fazu. Na prvih 900 metara dva miliona maraka vrijedne saobraćajnice izgrađena je kompletna infrastruktura i postavljen završni sloj asfalta, dok se na preostalih 300 metara radi se na izgradnji novog vodovoda.

Načelnik Odjeljenja Slaviša Sandić precizirao je da je na završenom dijelu saobraćajnice izgrađen novi vodovod, kanalizacija, rasvjeta, trotoari i pristupi individualnim stambenim objektima.

-U isto vrijeme, započela je i obnova Banijske ulice koja je služila kao alternativni pravac u vrijeme radova na glavnoj saobraćajnici. Završeni su pripremni radovi za asfaltiranje, ali po zahtjevu mještana ove ulice, sačekaćemo proljeće za ove radove jer postoji inicijativa da se uradi nova kanalizacija u ulici – kaže Sandić.

Pored toga, uskoro će početi sanacija Ljevčanske ulice koja je za vrijeme radova služila kao alternativni pravac, zbog čega je pretrpjela značajna oštećenja.

– Odmah po završetku radova na izgradnji vodovoda u Kralja Aleksandra, preusmjerićemo javni prevoz ovom ulicom i rasteretiti Ljevčansku ulicu – zaključio je Sandić.

Radovi na izgradnji 1,2 kilometra saobraćajnice, vrijedni dva miliona maraka, otvoreni su krajem marta ove godine, u okviru investicionog ciklusa „Banja Luka se gradi“. Gradi se moderna saobraćajnica širine šest metara, sa obostranim trotoarima, fekalnom i oborinskom kanalizacijom, novim vodovodom kao i javnom rasvjetom.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button