Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Azil za napuštene pse uskoro seli na Manjaču

Gradski azil za napuštene pse biće uskoro izmješten sa sadašnje, neuslovne lokacije u Ramićima na lokalitet Razvojno-edukativnog centra „Manjača“.

Po završetku javne nabavke za izvođača radova, koja je u toku, azil će biti izmješten na Manjaču gdje postoje svi uslovi propisani zakonskim odredbama, kažu u Odjeljenju za komunalne poslove koje, zajedno sa Centrom za razvoj poljoprivrede i sela, vodi ovaj projekat.

  • Kroz prvu fazu izgradnje predviđeno je da se objekat opremi svom potrebnom infrastrukturom koja podrazumijeva ogradu, struju, vodu, odvode, pristupni put, parking, zvučnu izolaciju od naseljenog dijela, te betonirani, pješčani i travnati dio. Azil će se prostirati na ukupnoj površini od 20.000 kvadratnih metara, a vrijednost radova u prvoj fazi iznosi 111.000 KM – ističu u Odjeljenju za komunalne poslove.

U prvoj fazi predviđeno je postavljanje ograde sa ulaznim kapijama, te dovođenje u funkciju jednog objekta koji bi služio za smještaj pasa. U sljedećoj fazi izgradnje, biće saniran još jedan objekat. Ovaj objekat služiće kao za skladištenje hrane, ali i za karantin, gdje će psi biti pregledani prije smještanja. Unutar objekta predviđeno je smještanje pasa u boksove kako bi se razvrstali po pasminama i veličinama.

U nadležnom odjeljenju ističu da je sadašnji azil u Ramićima svojevremeno izgrađen kao privremeno rješenje za smještanje napušenih životinja.

  • Sadašnji azil je smješten u blizini deponije u Ramićima i ne zadovoljava potrebe grada za smeštaj napuštenih životinja. Trenutno, azil brine o oko 150 pasa. Povrh svega, postojeći azil postao je smetnja daljim radovima na sanaciji i proširenju deponije, tako da je bilo neophodno da se izmjesti na drugu lokaciju – navode iz Odjeljenja za komunalne poslove.

 

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button