Banjaluka

U ponedjeljak izložba idejnih rješenja pješačke zone

20.12.2019.20.12.2019.U ponedjeljak izložba idejnih rješenja pješačke zone

Izložba radova pristiglih na međunarodni konkurs za idejno rješenje buduće pješačke zone u gradskoj jezgri, biće otvorena u ponedjeljak, 23. decembra, u Banskom dvoru, sa početkom u 18 časova.

Loading...

Svi zainteresovani moći će da pogledaju ovu izložbu, na kojoj će biti izloženo svih 12 radova pristiglih na međunarodni arhitektonski konkurs za izgled buduće pješačke zone na potezu od stare autobuske stanice do zgrade „Puteva RS“.

Na ovom nedavno zaključenom konkursu, tri tima više beogradskih arhitekata ravnopravni su pobjednici, odnosno podijelili su drugu nagradu, pošto, po propozicijama konkursa, može biti samo jedan prvonagrađeni.

Konkursna komisija je odlučila da konačno rješenje na prostoru centra grada treba biti kompilacija više pojedinačnih najboljih rješenja iz nekoliko radova. Autori sve tri jednako vrijedne druge nagrade su iz Beograda, i to: Studio Normotik, drugi autorski tim Marčetić-Maksimović-Pisarić i treći rad Mikavica-Minić Beograd. Pored pobjedničkih rješenja, dodijeljena su dva nenovčana priznanja-pohvale (timovima iz Srbije i Irske), a otkupljen je i jedan rad kineskih arhitekata.

Predmet konkursa bilo je pet različitih cjelina u centru grada: prostor stare autobuske stanice, oko Muzeja savremene umjetnosti RS i ispred objekta PC „Krajina“, oko Hrama Hrista Spasitelja, prostor parka Bana Milosavljevića do hotela „Talija“, te prostor od parka Bana Milosavljevića do Ulice Vase Pelagića.

Jedan od nagrađenih radova

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!