Sport

Džejms odmarao protiv Jokića – Nagetsi razbili Lejkerse

Košarkaši Denver Nagetsa pobijedili su Lejkerse u Los Anđelesu rezultatom 128:104.

Nagetsi su Lejkersima, koji su igrali bez Lebrona Džejmsa prvi put ove sezone, nanijeli treći poraz u nizu, a upisali šestu pobjedu.

Loading...

Lejkersi su održavali rezultatski priključak sve do sredine treće četvrtine, kada je Denver napravio seriju od 12:0 i došao do dvocifrene prednosti.

Tim iz Kolorada nastavio je da igra odlično i početkom posljednje dionice došao je do ogromnih 105:82, a oporavka za “jezerdžije” nije bilo.

Nikola Jokić odigrao je 27 minuta i za to vrijeme zabilježio 18 poena (5/8), šest skokova i pet asistencija, uz po jednu ukradenu i izgubljenu loptu.

Najefikasniji u Nagetsima bio je Pol Milsap sa 21, dok je Geri Heris dodao 19 poena. Vil Barton je imao dabl-dabl od 14 poena i 13 skokova.

Entoni Dejvis je bio nezautavljiv sa 32 poena i 11 skokova, a jedini dvocifreni pored njega Kajl Kuzma sa 16 poena.

Toronto je uspio da odbrani Skotjabank arenu i dođe do pobjede rezultatom 110:107.

Obje ekipe bile su oslabljene neigranjem najboljeg igrača. Domaćinu je falio Paskal Sijakam, a gostima Luka Dončić.

Maveriksi su odlično počeli meč, ušli u dobar ritam i potpuno zaustavili sva oružja kanadske ekipe, te tokom treće četvrtine došli i do ogromnih +30 (85:55).

Iako je od tog trenutka do kraja meča bilo još oko 15 minuta, to je bilo i više nego dovoljno vremena da se Reptorsi vrate.

Šampion NBA lige odigrao je furioznu posljednju četvrtinu, osvojio je sa 47:21 i došao do velike pobjede.

Na korak od tripl-dabla bio je Kajl Lauri sa 32 poena, osam skokova i deset asistencija, a pratili su ga Kris Buše sa 21 i Ronde Holis-Džeferson sa 18 poena. Srpski centar Boban Marjanović odigrao je nešto više od dva minuta i imao jedan poen i dva skoka, uz izgubljenu loptu.

Džejlen Branson je imao 21 poen i devet asistencija, Kristaps Porzingis 19 poena i 12 skokova, Dvajt Pauel 17, a Tim Hardavej 16 poena.

(B92)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!