Politika

Konstitutivna sjednica Nezavisne međunarodne komisije

Konstitutivna sjednica nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu u periodu od 1991. do 1995. godine biće održana danas u Banjaluci, saznaje Srna.

Sjednica će biti održana u Narodnoj skupštini Republike Srpske sa početkom u 10.00 časova.

Loading...

Izjave za novinare nisu predviđene, dok članovi Komisije ne zaduže predstavnika koji će u narednom periodu izvještavati javnost o rezultatima njihovog rada.

Vlada Republike Srpske imenovala je 7. februara članove dvije međunarodne i nezavisne komisije – za stradanje Srba u Sarajevu od 1991. do 1995. godine i stradanje svih naroda u i oko Srebrenice od 1992. do 1995. godine.

Predsjedavajući Komisije za Sarajevo je stručnjak iz Izraela Rafel Izraeli, profesor na Јevrejskom univerzitetu i ekspert iz oblasti istorije radikalnog islamizma.

Članovi Komisije za Sarajevo, osim Izraelija, su Volter Manošek iz Austrije, Darko Tanasković iz Srbije, Lavrens Armand Frenč, Đuzepe Zakarija, Viktor Bezručenko iz Rusije i Patrik Bario.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!